Pozorišni festival „Kulturica”

0

cover-kulturicaPozorišni festival „Kulturica“ održava se 18.oktobra od 17.30h u Teatru 78, Resavska broj 78 i osmišljen je kao takmičenje tri dramske sekcije beogradskih gimnazija sa ciljem da se učenici ovih škola povežu kroz kreativno stvaralaštvo.

 

Učesnice festivala su Prva beogradska gimnazija sa predstavom “Boing Boing”, gimnazija “Sveti Sava” sa izvođenjem “Moj način na moj način” i Dvanaesta beogradska gimnazija sa njihovom verzijom “Antigone”. Najbolju predstavu čeka samostalno izvođenje nedelju dana kasnije na istoj lokaciji. Žiri festivala činiće naši poznati glumci i umetnici, a očekuju vas i zanimljive nagrade.

Tokom trajanja festivala, u predvorju će se organizovati tri zanimljive akcije. Tim za kulturu Centra za razvoj ideja organizuje prikupljenje knjiga za osnovnu školu Milan Rakić iz Gornje Toplice kod Valjeva, čiji učenici sanjaju o velikoj biblioteci. Ukoliko ste u mogućnosti, donirajte knjigu i ulepšajte odrastanje našim osnovcima.

Druga akcija odnosi se na prikupljanje plastičnih čepova u saradnji sa udruženjem Čepom do osmeha. Na ovaj način kao udruženje, ali i kao pojedinci skrećemo pažnju na važnost reciklaže, a istovremeno pružamo podršku i pomoć deci sa invaliditetom.

Treća po redu, ali i najvažnija je humanitarna akcija čiji je cilj prikupljanje sredstava za nastavak lečenja Aleksandra Novakovića kome je potrebno preko 60.000 evra za odlazak u Nemačku koji mu je šansa za izlečenje i nastavak života.

Akcije su dobrovoljne i predstavljaju naš način da kroz kulturnu manifestaciju dotaknemo neke od problema sa kojima se svakodnevno suočavaju naši prijatelji.

Ulaznice se rezervišu popunjavanjem formulara preko oficijelnog sajta Centra za razvoj ideja.

Jedna osoba može uzeti najviše dve ulaznice. Preuzimanje se vrši na dan predstave u periodu izmedju 16 i 17 časova u prostorijama Teatra 78. Ukoliko ne preuzmete ulaznice najmanje 30 minuta pre početka, gubite pravo rezervacije.

ULAZNICE SU POTPUNO BESPLATNE!

Rezervišite ulaznice i dođite da se družimo i uživamo u sjajnim predstavama. Više info na http://razvojideja.org.rs/ulaznice-za-kulturicu/

Previous articleFILM NERUDA SVEČANO OTVARA SLOBODNU ZONU!
Next articleEvropski dnevnik – konkurs za srednjoškolske radove