Home [njuz] JUBILARNA VIRTUS NAGRADA ZA FILANTROPIJU

JUBILARNA VIRTUS NAGRADA ZA FILANTROPIJU

31
0

Trag fondacija objavljuje početak konkursa za jubilarnu, desetu po redu VIRTUS nagradu za filantropiju. VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom Č.S. Mot i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

 

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada ima za cilj da prepozna i javno istakne kompanije, preduzeća i pojedinačne darodavce koji na strateški način, dugoročno podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima. Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija već 10 godina promoviše i stimuliše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe ili inicijative za opšte dobro.

I ove godine, konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je za nominacije u četiri kategorije iz oblasti korporativne filantropije i u jednoj kategoriji iz oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Kandidate za nagrade u svim kategorijama mogu da predlože svi zainteresovani građani, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji realizuju programe iz oblasti korporativne filantropije.

VIRTUS nagrada za 2016. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:

§  Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou

§  Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje

§  Nagrada za malo i srednje preduzeće

§  Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora

§  Nagrada za individualni doprinos filantropiji

Prijava za jubilarni konkurs počinje 10. oktobra i trajaće sve do 17. novembra 2016. godine.

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, u drugoj polovini januara 2017. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade www.tragfondacija.org/virtus16  

Za više informacija kontaktirajte Mariju Mitrović, menadžerku programa filantropije Trag fondacije (marijam@tragfondacija.org)