Home [akcija] STUDENTI, VESLAJTE ZA SVOJ FAKULTET I UNIVERZITET

STUDENTI, VESLAJTE ZA SVOJ FAKULTET I UNIVERZITET

42
0

VKBU 1Veslački klub „Beogradski univerzitet“  poziva sve zainteresovane studente da se prijave i postanu članovi Kluba. Poziv je otvoren i za studente koji se ranije nisu bavili ovim sportom, kao i za veslače koji bi želeli da nastave svoju veslačku karijeru tokom studiranja na Univerzitetu u Beogradu.

 

Veslački klub „Beogradski univerzitet“ je orijentisan na organizaciju treninga i nastupe na domaćim i međunarodnim studentskim regatama. Pored toga, Klub promoviše volonterizam i aktivizam, zdrav načina života, razvija sportski duh i neguje timski rad, čime razvija ličnost i fizičku kondiciju svojih članova, kroz izazove koji pruža sport.

Veslački treninzi se organizuju pet puta u toku nedelje, utorkom, sredom, četvrtkom od 18h, a vikendom od 10h na Adi Ciganliji sa izlaskom na Savu (lokacija Beogradskog kupatila).

O Klubu

Veslački klub „Beogradski univerzitet“ je osnovan 2006. godine od strane studenata koji su bili inspirisani najpoznatijim univerzitetskim veslačkim klubovima, Oksford i Kembridž. Motiv za osnivanje Kluba je želja da veslanje postane sastavni deo studiranja na Univerzitetu u Beogradu, kao i da studenti svih fakulteta imaju mogućnosti da se bave i takmiče u ovom sportu. 

O veslanju

Veslanje je sport koji utiče na celokupni razvoj ljudskog organizma (izdržljivost, snaga, kondicija, koordinacija, ravnoteža..), pa se iz tog razloga smatra najboljim izborom kako za rekreaciju tako i za takmičenja. U razvoju ličnosti, podstiče osobine kao što su upornost, borbenost, samopouzdanje, a posebno promoviše timski rad.

Više o dosadašnjim aktivnostima kluba možete pronaći na našem sajtuwww.vkbu.org, kao i na društvenim mrežama Facebook , Twitter (@burowingclub), Instagram (@veslanjebu).