Poziv na Performans LEVO od DRUMA

0

Perfomans LEVO od DRUMAPerformans LEVO od DRUMA se bavi aktuelnom tematikom izbeglištva, kojoj svedočimo, i u kojoj kao savremenici učestvujemo. Održaće se 3. septembra u 21h u Domu B-612 (Jevrejska 9, Novi Sad).


Struktuiranom improvizacijom Sanja i Lav stvaraće zvučno-tekstualno-vizuelni prostor i u njemu pokušati da oslikaju specifičnu unutrašnju atmosferu koja je inspirisana saosećanjem, iskustvima i razmišljanja o trenutnim temama izbegličkog stanja, radom u izbegličkim kampovima, njihovom propratnom medijskom propagandom i svetom oko njih samih.

 

Performans će se održati u sklopu projekta Exhale Exile, koji nastoji da „osvetli“ različite vidove represije, marginalizacija i agresija prema ženama migrantkinjama. Putem niza javnih događaja grupa okupljena oko projekta Exhale Exile želi da učini vidljivim specifične situacije, ali i opšte tendencije koje se tiču prirode izbeglištva a koje najčešće podrazumevaju manipulaciju, agresije, predrasude, zlostavljanja, zloupotrebe, eksploataciju, diskriminaciju… sa posebnim fokusom na položaj žena.

 

Projekat Exhale Exile je podržan od Rekonstrukcija ženskog fonda.

Previous articleCall for participants from Serbia: TC „Online campaigns as a tool in youth work“
Next articleTrening “Dobrim stavom, korisnom veštinom i novim znanjem – jači težimo zaposlenju”