Home [treninzi] Omladinska razmena ,,Colours of our Lives“ – 14. 8 – 23. 8....

Omladinska razmena ,,Colours of our Lives“ – 14. 8 – 23. 8. 2016. (Mali Iđoš, Srbija)

48
0

Volonterski centar Vojvodine poziva sve mlade između 16 i 22 godine starosti, da se prijave za učestvovanje na „Colors Of Our Lives“ međunarodnoj omladinskoj razmeni od 14. do 23. avgusta ove godine.

 

Budući da se radi o specifičnim regionima u okviru svake od država učesnica, mi smo odlučili da je najbolje da se razmena održi u srcu Vojvodine, u malom multietničkom mestu –  Malom Iđošu. Osim što je bogat po različitosti svojih stanovnika i kulturnom nasleđu, sama razmena će se dešavati u prelepom ambijentu salaša Katai, koji predstavlja savršeno opremljen ugostiteljski kompleks i nudi odlične mogućnosti za održavanje različitih aktivnosti. Nama je to bitno jer planiramo tri glavne radionice : ples, teatar i muzika.

Nije neophodno da imate svoj instrument. Napravićemo ga zajedno. Ako ste iskusniji plesači, glumci ili možda režiseri- odlično. Vaše iskustvo će nam biti dragoceno. Ali će nam svakako biti drago da se mnogi od vas po prvi put odvaže i prijave bez ikakvog prethodnog iskustva.  Domaća hrana, seoski ambijent i druženje sa životinjama, muzej hleba, kuća starih zanata, kuća na obali jezera i dr. samo su neke od stvari koje vas očekuju na salašu. Ono što vas sigurno nezaobilazi i zbog čega bi trebalo da se prijavite jeste nezaboravno iskustvo koje donosi ovih desetak dana druženja sa svojim vršnjacima iz Franckuske, Nemačke, Ukrajine i različitih delova Srbije. Otkrivanje etničke raznolikosti, istraživanje sličnosti i različitosti u okviru svojih kultura, upoznavanje sa jezicima, suočavanje sa predrasudama i rušenje istih su veliki bonus koji dobijate ukoliko se odlučite da provedete leto sa nama.

Za više informacija pozvati kancelariju na 021/528-644 od ponedeljka do četvrtka od 10 do 15h ili pisati na ltv@volontiraj.rs

Ovde se nalazi formular koji treba popuniti poslati na isti mail, najkasnije do 10. jula.