Home [njuz] GG DIJALOZI: Kuda plov naš brod?

GG DIJALOZI: Kuda plov naš brod?

30
0

14bf38f1-ca19-4865-b965-8c0cca2de7a0Dušan Čavić i Dušan Šaponja, autori Cikotrona, Marke Žvake i dokumentarnih filmova, u razgovoru sa publikom otkriće nam kako biraju teme za svoje radove, šta vole da konzumiraju od medijskih sadržaja, zašto se pretvaraju u javni servis i zbog čega su penzioneri pokretačka snaga ovog društva. Takođe, pokazaće prisutnima materijale do sada neprikazane na televiziji i internetu. 

Godine 1993. u „AP Branko Krsmanović“ u predstavi Vudija Alena „Smrt“ glume zajedno i upoznaju se Šaponja i Čavić. Prvi je krstio drugog, a drugi venčao prvog. Postoji više tumačenja šta zapravo znači Marka Žvaka. Čak će vam jedan Dušan ispričati jednu, a drugi drugu priču o tome otkud naziv Marki Žvaki. Najpribližniji odgovor je da je pakovanje Orbit žvaka prodavanih na ulici oduvek vredelo manje-više jednu nemačku marku kao i da kvalitetna žvaka (priča) zaslužuje svoj brend (marku). Marka Žvaka se od 2006. do 2011. godine emitovala na TVB92, kada napuštaju B92 i od tada stvaraju u sopstvenoj produkciji Ciklotron.

www.ciklotron.net

www.markazvaka.net

__________________________

GG dijalozi predstavljaju ciklus predavanja i razgovora iz oblasti kulture i umetnosti sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustva i znanja kao i razvijanje kritičkog mišljenja među mladima. Predavanja će voditi stručnjaci iz zemlje i inostranstva, jedanput mesečno.

Ovaj događaj se organizuje uz podršku Goethe-Instituta i Doma omladine Beograd.