Home [njuz] Počelo prijavljivanje na 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji

Počelo prijavljivanje na 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji

54
0
KZM volonterski kampoviČuli ste za međunarodne volonterske kampove ali nikada do sada niste učestvovali? Učestvovali ste na međunarodnim volonterskim kampovima u inostranstvu ali ste uvek želeli da učestvujete na nekom od kampova u Srbiji? Evo prave prilike koju ne treba propustiti!
 
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije, u saradnji sa preko 30 partnerskih organizacija, objavljuju poziv za volontere i volonterke iz svih delova Srbije koji žele da učestvuju na jednom od 35 međunarodnih volonterskih kampova koji će se tokom leta održati širom Srbije.
 
Kako bismo što više olakšali prijavljivanje i sa željom da što više mladih sazna o velikom broju volonterskih programa koji su u ponudi ovog leta u našoj zemlji kreirali smo zasebnu internet stranicu kampovi.mis.org.rs putem koje zainteresovani mogu da se informišu i prijave.
 
Između međunarodnih volonterskih kampova u svetu i kampova u našoj zemlji nema nikakve razlike. Uvek se rade poslovi od javnog značaja a kampovi okupljaju volontere i volonterke iz celog sveta.
 
Osim nezamenljivog osećaja da rade nešto korisno i vredno za lokalnu zajednicu mladi razmenjuju iskustva, upoznaju nove kulture i običaje i stiču prijateljstva za ceo život.
Zato ne propustite da ove godine probate neki od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji i sami upoznate neke delove sopstvene zemlje u kojima do sada nikada niste bili.
 
Brzo na internet stranicu kampovi.mis.org.rs da pregledate sve te izvanredne mogućnosti za volontiranje i čim uspete da se odlučite za jedan ili nekoliko kampova prijavite se odmah, a kao i do sada mesta se raspoređuju po sistemu: “ko prvi pošalje prijavu dobija mesto na kampu”! Interesovanje je veliko a na svakom kampu su otvorena po dva mesta za nacionalne volontere, dok su ostala mesta za međunarodne.
 
Sredstva za (su)finansiranje 35 volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat Mladih istraživača Srbije “Nacionalni program volontiranja mladih MLADI SU ZAKON”  putem Javnog poziva Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije za programe i projekte podrške mladima u obrazovanju, vaspitanju, bezbednosti, zdravlju i participaciji i deo su programa MLADI SU ZAKON.
 
Vidimo se na kampovima!
 

———————————————-     

MLADI ISTRAZIVACI SRBIJE – Volonterski servis Srbije  
YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade