GRUPA MULTIMEDIJALNIH UMETNIKA IZ TURSKE PO PRVI PUT U SRBIJI

0

Nerdworking - baner MediumErdem Dilbaz i Osman Koç, multimedijalni umetnici iz Turske, predstaviće se beogradskoj publici, na otvaranju nove sezone GG dijaloga, 16.aprila u 19:30 h u galeriji KC Grada I razgovaraće o svojoj mreži “Nerdworking”.

 

Kao tim iza “Nerworking” mreže, koja je jedna od glavnih aktera u ekologiji kreativnih industrija u Istanbulu, oni će sa nama podeliti svoja iskustva iz ekologije i rada na ovom projektu, kao i simbiotičkih veza i načina radnje, a posebno kako inspirišu jedni druge.

“NERDWORKING” je mreža osnovana 2009. godine i fokusirana na istraživanje i razvoj jedinstvenih alata za umetnike, kao i komercijalne, eksperimentalne i interaktivne medijske projekte u javnim prostorima.

Interdisciplinarna povezanost dizajnera, arhitekata, programera i inženjera dovodi “Nerdworking” do raznovrsnosti u produkciji. Glavni tim, sastavljen od nekoliko multidisciplinarnih umetnika, ilustratora, dizajnera, programera, robotičara i stručnjaka koji se bave elektronikom stavlja akcenat na projektovanje prostora radi novih iskustava između ljudi i tehnologije.

GG dijalozi predstavljaju ciklus predavanja i razgovora iz oblasti kulture i umetnosti sa ciljem edukacije, podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja, deljenja iskustva i znanja kao i razvijanje kritičkog mišljenja među mladima. Predavanja će voditi stručnjaci iz zemlje i inostranstva, jedanput mesečno.

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa KC GRAD-om i podrškom Goethe-Instituta u Beogradu.

Previous articlePoP Up pozorište – Poziv za umetnike
Next articleNedelja finskog filma D R U G A Č I J I