Home [konkursi] KONKURS ZA UPIS PETE GENERACIJE POLAZNIKA AKADEMIJE LIBERALNE POLITIKE

KONKURS ZA UPIS PETE GENERACIJE POLAZNIKA AKADEMIJE LIBERALNE POLITIKE

55
0

S velikim zadovoljstvom i ponosom vam predstavljamo jubilarnu,  petu Akademiju liberalne politike – novi, izmenjeni i unapređeni dvosemestralni program,  koji će se odvijati od oktobra 2015.  do juna 2016. godine.

 

Prijavi se na ALP 5 i budi u prilici da stekneš vrlo korisna akademska znanja,  ali i niz poslovnih, aktivističkih i istraživačkih veština. 
Postani deo Libekove alumni zajednice i poboljšaj svoje šanse za upis na nekom od renomiranih svetskih univerziteta, za staž u nekom od uticajnijih istraživačkih centara  ili zaposlenje u uglednoj domaćoj i stranoj kompaniji.

Okosnicu programa čine dva obavezna dvosemestralna programa.

GLAVNI PROGRAM

Ugledni domaći i strani profesori, istraživači, društveni aktivisti i preduzetnici, uvešće vas u svet političke filozofije liberalizma, upoznati sa prednostima tržišne ekonomije i sa vama podeliti svoja viđenja najaktuelnijih globalnih i lokalnih izazova.

KREATIVNI PROGRAM

Libekovi istraživači i saradnici će za vas organizovati čitalačke sekcije,  projekcije tematskih igranih i dokumentarnih filmovima, nagradno pisanje eseja, i diskutovati o temama kao što su distopija, bioetika, globalni rizici, bezbednost i privatnost.

KURSEVI

Ovogodišnja akademija podrazumeva i niz konceptualnih izmena.  Standardnom dvojcu obaveznih istraživačkih kurseva pridružili smo dva specijalizovana teorijska i dva specijalizovana praktična kursa – otvorena kako za polaznike ALP 5, tako i za sve zainteresovane alumniste Libeka!

Istraživački kursevi spadaju u obavezne aktivnosti za polaznike ALP 5.
U okviru Tehnika istraživanja javnog mnjenja, u prvom, i Pisanja predloga javnih politika, u drugom semestru,
pod stalnim mentorstvom Libekovih istraživača,sprovodićete istraživanja javnog mnjenja o relevantnim društvenim pitanjima i pisaćete predloge reformskih javnih politika.

U svakom od dva semestra imaćete mogućnosti da pohađate i po jedan novi, specijalizovani teorijski kurs: Kapitalizam i sloboda, u prvom, i Objektivizam John Galt, u drugom. Pohađanje jednog od ta dva kursa je obazno za sve polaznike ALP 5, dok će određeni broj mesta na svakom od dva kursa biti otvoren za odabrane alumniste Libeka.

Značajna novina ovogodišnjeg programa jeste i praktični kurs ekonomskog novinarstva u drugom semestru, tokom koga ćete se osposobiti za pisanje i predstavljanje složenih analitičkih sadržaja, a kako biste razvili sposobnost što jasnije argumentacije i unapredili veštine javnog nastupa, višestruko nagrađivani debateri će za vas u prvom semestru organizovati debatne radionice sa atraktivnim temama. Oba kursa su izborna – kako za polaznike ALP 5, tako i alumniste Libeka.

program mentorstva

I ove godine – samo za polaznike ALP 5 – postojaće mogućnost dodatnog usavršavanje kroz individualni rad sa mentorom iz određene oblasti, zavisno od vaših ličnih i profesionalnih preferencija.

uslovi

Pravo prijave na konkurs za program ALP 5 ostvaruju svi studenti univerziteta u Srbiji. Kotizacija iznosi 19.200dinara i osim glavnog i kreativnog programa, obuhvata: istraživačke kurseve, specijalizovane kurseve i mentorski program. Iznos će moći da se uplati u više rata tokom oba semestra. Kao i do sada, dodelićemo dve cele i dve parcijalne stipendije polaznicima ALP 5.

Iznos kotizacije za specijalizovane kurseve za alumniste Libeka je 2.000dinara po svakom odabranom kursu.

Konkurs za ALP 5 otvoren je do 18.septembra.

Program na Akademiji počeće 6. oktobrapredstavljanjem celokupnog dvosemestralnog programa odabranim polaznicima. Kandidate koji uspešno prođu prvi krug selekcije, evaluaciju elektronske prijave, očekuje intervju pred komisijom.

Odabir kurseva vrši se posle prezentacije svih kurseva na otvaranju Akademije. Nastava će se odvijati svake nedelje utorkom i četvrtkom u Libekovim prostorijama.

Za sve dodatne informacije pišite nam namilica.kostic@libek.org.rs.

Prijavite se na ovom linku http://alp5.libek.org.rs/