Home [treninzi] Trening za trenere o tranzicionoj pravdi

Trening za trenere o tranzicionoj pravdi

44
0

Inicijativa mladih za ljudska prava sa zadovoljstvom vas poziva da se prijavite za naš program „Trening za trenere o tranzicionoj pravdi”. Ovaj program pruža jedinstvenu priliku da steknete i razvijete veštine vođenja treninga koji se bave tranzicionom pravdom i suočavanjem sa prošlošću.

Program će se održati u Sremskim Karlovcima od 29.oktobra do 3.novembra, a u okviru njega ćete imati priliku da se obučite da prenosite znanje mladim ljudima na temu tranzicione pravde. Temu koja se tumači od strane javnosti na mnogo dijametralno suprotstavljenih načina, pospešujući etničku netrpeljivost i nejednakost, često zbog neadekvatne inofmisanosti o njoj.

Prijave traju do 15. oktobra 2024. 

Kroz učestvovanje u programu, steći ćete:

Veštine vođenja radionica, rada sa grupama, korišćenje različitih metoda i tehnika poput grupne diskusije, brainstorming-a, individualnog rada, akvarijum diskusije i rada u malim grupama, kao i razlike između tih metoda. Steći ćete praktično znanje kako da pristupate različitim grupama kroz simulacije radionica i upoznaćete se sa mogućnošću korišćenja filma kao alata za vođenje radionica o tranzicionoj pravdi.

Nakon obuke, imaćete priliku da primenite stečeno znanje kroz organizovanje i održavanje događaja u vašim sredinama uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava.

Ovaj program je namenjen mladim osobama iz Srbije od 18 do 30 godina.