Home [akcija] Social Impact Award – takmičenje za društvene promene

Social Impact Award – takmičenje za društvene promene

85
0

6. logo-with-country-name-url---SerbiaSocial Impact Award te poziva da se priključiš najvećem studentskom takmičenju na temu društvenog preduzetništva u Evropi. Studenti će imati priliku da osvoje početni kapital od 1.500€ za pokretanje sopstvenog društvenog preduzeća i da dobiju podršku iskusnih mentora i eksperata u ovoj oblasti.

 

Kako to radimo?Program se sastoji iz tri dela: edukativni deo, takmičenje i inkubacija.

Edukativni deo realizuje se kroz više od 30 potpuno besplatnih radionicakoje će se održavati tokom februara, marta i aprila u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Subotici i Kragujevcu. Radionice će voditi učesnike od samih osnova društvenog preduzetništva, preko njihovih biznis ideja do biznisa potpuno spremnog za implementaciju. Prijave za radionice su otvorene.

U aprilu, nakon radionica, otvara se  konkurs gde studenti mogu da podnose svoje ideje za pokretanje društvenih preduzeća kada stručni žiri bira osam finalista. Finalisti nakon toga prolaze kroz intenzivni tromesečni program inkubacije kroz koji razvijaju svoju ideju i dobijaju mentora koji radi sa njima.

Nakon tri meseca, u septembru, biraju se 4 pobednika. Nagrada za pobednike biće internacionalna konferencija u Beču sa pobednicima iz cele Evrope i početni kapital u iznosu od 1.500€.

Ako želiš da saznaš više o Social Impact Award i čuješ inspirativne priče prošlogodišnjih učesnika, ali i drugih društvenih preduzetnika, pridruži nam se u Beogradu, Novom Saduili Nišu.

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-om i Impact Hub-om, a uz podršku Fonda B92, Fondacije Danilo Kiš, Zavoda za za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad, Američkog kutka Niš, Kancelarije za mlade Niš i Kancelarije za mlade Kragujevac.