Home [konkursi] Konkurs za program Perspektiva za održivost

Konkurs za program Perspektiva za održivost

44
0

Program Perspektiva za održivost otvoren je za organizacije civilnog društva i mreže organizacija i stavlja akcenat na strateško razmišljanje i korišćenje inovativnih filantropskih i fandrejzing praksi, u cilju postizanja dugoročne održivosti. Podeljen je na dve faze: prikupljanje sredstava i mečing donacija za realizaciju projektnih aktivnosti. Rok za prijavljivanje je 5. oktobar!

 

Projekti s kojima se organizacije prijavljuju nisu tematski ograničeni. Ipak, potrebno je da budu u skladu s misijom organizacije odnosno mreže, kao i da budu relevantni za širu zajednicu i veći broj ljudi. Potrebno je i da imaju potencijal za prikupljanje sredstava i da budu dugoročno održivi. Realan plan održivosti projekta podrazumeva da bude orijentisan na nezavisne izvore finansiranja kao što su donacije od pojedinaca, privrede i ekonomskih aktivnosti organizacija/mreža. Organizacije koje budu uključene prikupljaće sredstva za svoje projekte u zajednicama u kojima deluju, a i šire, uz finansijsku podršku od 3000 USD i konsultativnu pomoć Trag fondacije. Trag će im takođe dodeliti i donaciju jednaku prikupljenom iznosu do maskimalne sume predviđene programom, koja iznosi 9000 USD.

 

Program Perspektiva za održivost sprovodi Trag fondacija u okviru projekta FIlantropija za lokalne zajednice u partnerstvu i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Rok za prijavljivanje je 5. oktobar do 17h.

Prijavni formular i više informacija možete pronaći na ovom linku
https://www.tragfondacija.org/pages/posts/poziv-za-prijave-na-konkurs-perspektiva-za-odrzivost—program-namenjen-inovativnim-fandrejzing-i-filantropskim-praksama-1834.php