Home [konkursi] Radionica za festivalske menadžere

Radionica za festivalske menadžere

47
0

EXIT i Dunavska festivalska mreža (DFN) pozivaju festivalske menadžere i profesionalce iz kreativnih industrija da se prijave za učešće na EXITPRO radionici koja će se održati 11. i 12. jula u Novom Sadu, u okviru Exita – ove godine i zvanično najboljeg evropskog festivala. Polaznici radionice imaće jedinstvenu priliku da čuju iskustva profesionalaca sa najvećih događaja u Evropi.

 

Imajući u vidu veliki broj festivala koji se održava širom naše zemlje, Dunavska festivalska mreža odlučila je da ovu industriju osnaži tako što će organizovati edukativne sesije iz ove oblasti i postaviti standard profesionalnog upravljanja događajima. Tokom dva dana, iskusni menadžeri najpoznatijih evropskih festivala, festivalskih mreža i drugih organizacija iz ovih oblasti, preneće svoja iskustva i doprineti profesionalnom razvoju učesnika radionice.

Exit pro radionica će okupiti 50 učesnika i tokom dvodnevnih sesija, ovaj događaj će pružiti znanje iz najvažnijih oblasti menadžmenta događaja, prateći proces od stvaranja koncepta, prikupljanja sredstava, preko planiranja, programiranja, marketinga, do izvršne produkcije i evaluacije. Najveći profesionalci kao što su generalni sekretar Evropske festivalske mreže, Kathrin Deventer, Malcolm Haynes sa Glastonbury festivala, programska direktorka Sziget festivala Fruzina Szep, Hrvoje Laurenta sa Zagreb film festivala, programski direktor ILMC-ja Greg Parmley, Christof Huber iz asocijacije YOUROPE i mnogi drugi, razgovaraće sa polaznicima radionice i stavljajući u fokus brojne probleme i izazove sa kojima se festivali suočavaju, preneti svoja iskustva i znanje koje je ključno za razvoj festivalske industrije u Srbiji.

Učešće na radionici je besplatno, a svi zainteresovani mogu da se prijave tako što će popuniti prijavu na:

http://www.danubefestivals.net/prijava

Prijavljivanje je otvoreno do 7. jula 2014, a odabrani učesnici biće obavešteni putem mejla.

Dunavsku festivalsku mrežu su 2013. godine osnovala 3 festivala koja su prepoznata na regionalnom i međunarodnom nivou – muzički festival Exit, filmski festival Cinema City ifestival kreativnosti Mikser. Jedan od osnovnih ciljeva mreže je da se otvori proces jačanja kapaciteta mladih profesionalaca u festivalskoj industriji kroz organizovanje edukativnih sesija, prostora za umrežavanje i dodatnih događaja tokom cele godine. Inicijativu su podržali Evropska unija i Austrijska razvojna agencija.