Home [stipendije] Konkurs za dve posebne stipendije Francuske vlade

Konkurs za dve posebne stipendije Francuske vlade

81
0

IFS-serbieAmbasada Francuske i Francuski institut u Srbiji dodeljuju dve nove stipendije za univerzitesku 2014-2015.godinu za posebne studijske programe:  

 

1. Stipendija za studije namenjena bivsim maturantima Matematicke gimnazije u Beogradu (za master 2 studijski program)
Da bi se istakao izuzetan kvalitet nastave koja se sprovodi u Matematickoj gimnaziji u Beogradu i da bi se pridao znacaj kvalitetnom srednjoskolskom obrazovanju za nastavak visokog obrazovanja bice dodeljena jedna stipendija bivsem maturantu Matematicke gimnazije koji zeli da nastavi svoje studije u Francuskoj. 

Ova stipendija u trajanju od 10 meseci, pokrice troskove skolovanja (u visini do 1000€) i zivota u Francuskoj, kao i zdravstveno osiguranje. Odabrani student ili studentkinja imace status Stipendiste Francuske Vlade. Stipendija je namenjena svim naucnim oblastima.  

http://www.institutfrancais.rs/srp/06b.html

2. Stipendija za program Kopernik (postmaster studijski program visokog nivoa iz oblasti menadzmenta, uz profesionalni staz) Post-master diplomski, studijski program namenjen frankofonim inzenjerima, ekonomistima ili pravnicima koji imaju manje od 30 godina i koji zele da upotpune svoj obrazovni ciklus i steknu profesionalne kvalitete iz oblasti menadzmenta u cilju razvoja svoje karijere.
Studijski program pozdrazumeva jedan semestar studija u prestiznim francuskim visokoskolskim ustanovama (Institut za politicke nauke iz Pariza, École des Mines iz Pariza, ParisTech, Collège des Ingénieurs), na koji se nadovezuje semestar staza u nekom od partnerskih preduzeca (iz Kopernikove mreze koja broji vise od 150 preduzeca).
Kandidati koji vec imaju profesionalno iskustvo imace prednost. Ova stipendija pokriva troskove upisa, socijalnog osiguranja kao i troskove zivota u Francuskoj u trajanju od maksimalno 12 meseci.   Krajnji rok za konkurisanje je cetvrtak, 08. maj 2014. godine. 

 

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za prijavu, kontaktirajte gdju Vesnu Adamovic putem email-a: vesna.adamovic@institutfrancais.rs