Home [njuz] Jelen Pivo Live festival

Jelen Pivo Live festival

50
0

jelenkoJELEN PIVO LIVE muzički festival održava se 07. i 08. septembra na Kalemegdanu. Među učesnicima na ovogodišnjem festivalu, na jednom mestu, nastupiće velike inostrane muzičke zvezde Ian Brown, Happy Mondays, Gary Moore i najbolji domaći i regionalni bendovi ….. Hladno Pivo, Let 3, Disciplin A Kitschme, Partibrejkers, Plejboj, Darkwood Dub, Obojeni Program, Marčelo, Dado Topić i Time.

“U želji da dodatno doprinese afirmaciji domaće muzičke scene, Jelen Pivo LIVE muzički festival se potrudio da ljubiteljima dobrog zvuka obezbedi dva nezaboravna dana na Kalemegdanu. Beograd će imati priliku da premijerno čuje pesme nekih bendova čije ploče treba da se pojave u drugoj polovini godine. Zajedno nas očekuje mnogo pozitivne energije i odlične muzike”, izjavio je Srđan Stanković event menadžer Apatinske Pivare.

Dejan Vučetić Vuča, pevač Darkwood Dub-a, je obećao da će ova grupa dati svoj doprinos kvalitetu svirke u dva muzička dana i pozvao sve ljubitelje dobre muzike da se pridruže Jelen Pivo LIVE festivalu

„Jelen Pivo LIVE i bendovi koji će se pojaviti na ovom muzičkom festivalu su nas motivisali da se okupimo specijalno za ovu priliku i podsetimo publiku na hitove devedesetih. Verujem da ćemo ponovo obradovati naše fanove“, izjavio je Roman Goršek, član grupe Plejboj.

Karte za Jelen Pivo LIVE festival od 23. jula naći će se u pretprodaji na blagajni Bilet servisa i IPS-ovim radnjama. Cena jednodnevne karte je 1.200 dinara, dok komplet karata za koncerte tokom oba dana iznosi 2.000 dinara.

Gary Moore
Nakon rasprodane prolećne turneje po Velikoj Britaniji povodom izlaska novog albuma Close as you get, legendarni bluz gitarista Gary Moore stiže u Beograd. Početak njegove karijere obeležile su grupe Thin Lizzy, Colosseum II i Skid Row. Solo karijeru, Gary Moore je započeo 1973. godine albumom Grinding Stone i nakon nekoliko rokenrol albuma, početkom devedesetih, vratio se bluzu albumom Still Got the Blues koji je postigao ogroman uspeh. Do sada je objavio trideset solo albuma a poštovaoci slavnog bluz gitariste kažu da je i dalje u formi kao na početku karijere. Pripremite se za režući bluz irskog gitariste!

Ian Brown
Nekadašnji frontmen The Stone Roses, legendarnog benda koji je definisao britansku pop scenu kasnih 80-tih i ranih 90-tih godina, Ian Brown, sa Vama 07. i 08. septembra u Beogradu! Autori i uredništvo popularnog muzičkog magazina NME proglasili su debitantski album The Stones Roses iz 1989. godine istoimene grupe, najboljim albumom svih vremena. Nakon razlaza mitske grupe, koja je obeležila život cele jedne generacije i inspirisala nastanak sijaset čuvenih rok bendova a potom sagorela na vrhuncu slave, Ian Brown je u stilu pravog žilavog rokera sa uspehom nastavio solo karijeru i istraživanje muzike. Neposredno pred izlazak novog albuma Ian Brown u Beogradu uživo!

Happy Mondays
Mančesterski sastav Happy Mondays ponovo je na okupu. Novi album pojavio se početkom jula i već dobio izuzetno pozitivne kritike. Posetioci Jelen pivo LIVE festivala biće među prvima koji će moći da provere kako zvuče novi i stari hitovi jednog od bendova čija je muzika nezaobilazni deo svake dobre žurke.

Dado Topić i Time
Neka vas rastrese svirka žive legende YU roka – Dado Topić i grupa Time!

Hladno Pivo
Hladno Pivo napokon ponovo u Beogradu! Proverite zašto je Knjiga žalbe najprodavaniji album u Hrvatskoj ove godine i zašto je čitava koncertna turneja Hladnog Piva unapred bila rasprodana. Živi nastup Hladnog Piva na Jelen pivo Live festivalu – to nemojte propustiti, jer ima li šta bolje od Hladnog Piva!?

LET 3
Provokacija zagarantovana! Najkontroverznija grupa Balkana, na granici između performansa i koncerta, prirediće nastup koji će vam sasvim sigurno ostati u sećanju. Dovoljna doza ludila i šokantnosti da prebrodite predstojeću jesen.

Marčelo
Najpopularniji rap autor u Srbiji i definitivno jedan od najpoznatijih u regionu. Dobar ukus, elokventnost, jasan stav i veoma ozbiljan pristup muzici i karijeri uopšte ustoličilo je Marčela u najbitniju figuru domaćeg hip-hopa.

Marko Šelić Marčelo je rođen u Paraćinu 1983. godine, a repom je počeo da se bavi 1997. godine. Debi album De facto objavljuje 2003. godine. Ovo izdanje je bilo jedno od najprodavanijih domaćih izdanja te godine. Na njemu se oko Marčela okupila velika ekipa srpskih, ali i balkanskih hip-hopera: Edo Majka, Elemental, Škabo, Shorty, Big Boss, X3M.

Dve godine kasnije, krajem 2005, objavljuje svoje drugo izdanje koje je kod kritike označeno kao najkompletniji i najznačajniji rep album na srpskom jeziku.

Pored muzike, Marčelo se bavi i pisanjem proze, studira srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu i planira da uskoro objavi zbirku priča.

Disciplin A Kitschme
Verovatno najoriginalniji i najuticajniji aktivni bend na srpskoj sceni, ali i šire, na celom ex-Yu prostoru. Nastao je 1981, nakon raspada najbitnijeg novotalasnog sastava – Šarla Akrobate. Jezgro grupe je autor, basista i pevač Koja.

Izraz heavy bass blues najtačnije opisuje muziku koju sviraju – ultimativno i energično tretiranje basa koji je u savršenoj simbiozi sa jednostavnim i upečatljivim tekstovima i snažnim bubnjem. Osnovnu postavu benda su od samog početka činili samo bas i bubanj, često obogaćeni trubom i ženskim vokalom.

Disciplina Kičme je u prvoj polovini osamdesetih stekla najpre underground status (albumom Sviđa mi se da ti ne bude prijatno 1983. i EP izdanjem Ja imam šarene oči 1985 ), da bi kasnije sa Svi za mnom (1986), živim albumom iz beogradskog kluba Akademija Najlepši hitovi uživo (1986) i maksi-singlom Dečija pesma (1987), ubacivši u grupu i duvačku sekciju, uspostavila sebe kao koncertnu atrakciju. Albumi koji su usledili, Zeleni zub na planeti dosade (1989) i Nova iznenađenja za nova pokolenja (1991), definitivno su im doneli i određenu širu popularnost. Disciplina Kičme je prvi bend sa ovih prostora koji je bio predstavljen na MTV-ju, 1990, u emisiji 120 min.

Tokom devedesetih Koja jedno vreme provodi u Londonu, a bend (od tada Disciplin A Kitschme) sa internacionalnom postavom snima albume I Think I see Myself on CCTV, Heavy Bass Blues i Refresh Your Senses Now! Nakon dvehiljadite on svoj rad ponovo vezuje za Srbiju.

U današnjoj postavi grupe Disciplin A Kitschme, čiji je nastup sa Exit festivala 05 objavljen na DVD izdanju Uživo sa Egzita, (PGP RTS), nalaze se osim Koje, bubnjar Buca i pevačica Manja.

Ovogodišnji album Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi? je prvo izdanje grupe otpevano na srpskom jeziku posle 16 godina.

Darkwood Dub
Grupa koja je u svoj izraz involvirala gotovo sve žanrove popularne muzike: od B.B. Kinga do Adam F-a, od sirovog noise-rocka do dobro producirane kolaboracije gitara i drum’n’bassa. Metaforički i koncizni tekstovi pevača Dejana Vučetića Vuče mantre su koje daju specifčnu dimenziju njihovoj muzici. Uz Darkwood Dub se i pleše i razmišlja.

Grupa je osnovana početkom 1988. godine. Inspiraciju za ime nalaze u stripu junaku Zagoru koji je živeo u šumi Darkwood. Prvu postavu su činila dva bubnjara (sa jednim kompletom bubnjeva), dve bas gitare, ritam mašina i vokal. Prvi koncert grupa je održala 15. maja 1991. godine u SKC-u (Studentski kulturni centar) u Beogradu. Nekoliko meseci kasnije snimili su dve pesme za kompilaciju Želim jahati do ekstaze.

Animirani film za njihovu pesmu Usamljeni hašišar u režiji Đorđa Marjanovića i Nikole Majdaka je nagrađen YU ASIFA diplomom za animaciju. Pre objavljivanja prvog albuma, snimili su muziku za omnibus film Paket aranžman, a takođe izlazi knjiga U vozu za Diznilend koja sadrži tekstove njihovih pesama. Prvi album Paramparčad se pojavljuje 1993. godine. Pored ovog izdanja objavili su još i albume: U nedogled (1996), Trainspotting (muzika za istoimenu pozorišnu predstavu, 1997), Elektropionir (2000), Život počinje u 30-oj (2002), O danima (2004).

Obojeni Program
Jedan od najvitalnijih rock sastava u Srbiji. Osnovani početkom osamdesetih godina u Novom Sadu, vrlo brzo postali su aktivni učesnik žive scene koju su osim njih tada činile grupe Boye, La Strada, Luna i Grad. Prvi album Najvažnije je biti zdrav je objavljen tek 1990. Bend se 1993. godine pojavio na MTV-ju u emisiji 120 minutes, a nešto kasnije je imao čast da bude prezentiran od strane Johna Peela u njegovim radio emisijama i na njegovim plejlistama. Iza sebe imaju 7 studijskih albuma, poslednje izdanje Da li je to čovek ili je mašina je snimljeno u Holandiji, i objavljeno jula 2005. za izdavačku kuću URBANS. Jedini član iz originalne postave benda je Kebra – glavni vokal i autor angažovanih tekstova unikatne poetike, koji je objavio i nekoliko knjiga poezije. Njegov glas i osoben način pevanja zaštitni su znak ovog benda čija se muzika može najkraće opisati kao alternativni rock sa jakim grooveom.

Partibrejkers
Partibrejkers su bend koji je potvrdio da rock and roll na srpskom jeziku zaista ima smisla. Zoran Kostić Cane je pevačku karijeru je započeo u sastavu Urbana gerila, da bi nastavio kao frontmen Radničke kontrole. Grupu Partibrejkers osnovali su 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarista Nebojša Antonijević Anton i gitarista Ljubiša Kostandinović. Produkciju prvog LP-a su uradili zajedno sa Kojom. U najboljoj tradiciji svojih duhovnih prethodnika (Rolling Stones, Stooges) ili savremenika (Gun Club, Cramps), Partibrejkers na autentičan način spajaju moderno i tradicionalno, rhythm i blues pojačan punk stavom.

Količina energije, koju posle toliko godina isporučuje ovaj bend na koncertima, inspiriše i uzbuđuje. Vreme je da je i vi osetite.

Plejboj – Specijalno okupljeni za nastup na Jelen Pivo LIVE festivalu, Plejboj će podsetiti publiku na nezaboravne hitove kao što su "Grizi metak", "Skidam se", "Koliko", "Zajedno", "Znaj", "Super Star". Jedinstvena prilika da se publika Jelen Pivo LIVE festivala uveri žašto bend nosi epitet jednog od najboljih sastava devedesetih godina.