Home [njuz] Koncert za Unu i Tošu

Koncert za Unu i Tošu

51
0

muzika_una_i_tosaBeograđani Vladimir Todorović (29) i Una Trivanović (28) doživeli su tešku saobraćajnu nesreću 01.07.2007. u Punta Kani u Dominikasnkoj Republici gde su doputovali u maju tekuće godine. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenom kada su njih dvoje skuterom krenuli na posao.

Na njih je u krivini velikom silinom naleteo drugi motor. Na putu do bolnice Una je preminula, a Vladimir je sa teškim povredama – frakturom lobanje i teškim potresom mozga, prebačen u grad Veron, u bolnicu gde je odmah operisan. Vladimir je bio u komi 6 dana posle čega se budi samo na intervenciju lekara. Unino telo je posle 7 dana kremirano.

Sa Unom i Vladimirom otputovalo je i nekoliko prijatelja koji su sve vreme obaveštavaju porodice i prijatelje u zemlji o svemu što se dešava. Oni su novčano pomogli koliko god su mogli ali to nije ni približno dovoljno, jer troškovi kremacije i transporta Uninog pepela su bili 3000$ i 500€, a troškovi Vladimirovog lečenja će se, po poslednjoj proceni bolnice, popeti i do 40000$.

 

Tek nakon 6 dana, ambasada na Kubi (pod čijom jurisdikcijom je i Dominikaska Republika) poslala je konzula Jelenu Živojinović da poseti povređenog Vladimira. Po rečima ambasadorke Milene Luković-Jovanović država nema novca da pomogne svom državljaninu.  Porodice ni u jednom trenutku nisu obaveštene da li postoji bilo kakva obaveza države u ovakvim slučajevima.

07.07.2007. u Dominikansku Republiku je otputovao Aleksandar, Vladimirov stariji brat sa nešto novca koji su prijatelji sakupili u Beogradu kako bi platio bar deo bolničkih troškova. Priljatelji i porodica u Beogradu i dalje skupljaju novac, ali za nedelju dana je prikupljeno jedva 10% od procenjene sume.

 

Zbog svega gore navedenog primorani smo da apelujemo na medije, firme i sve građane da pomognu svojim prilogom, jer količina prikupljenog novca i brzina kojom se prikuplja nisu ni prilbižno dovoljni da se pomogne Vladinoj i Uninoj porodici.

 

U Alpha banci su otvoreni računi za pomoć:

Broj deviznog ž.r. 1216234636

Broj dinarskog ž.r. 180-1513900018002-20

Svrha uplate: Pomoc članu porodice
Primalac: Todorović Aleksandar
Šifra plaćanja: 189
model i poziv na broj (odobrenje): 99

 

 Vladimir Todorovic je član eminetnog beogradskog hip-hop benda “Flip Out”.
Jedno od narednih događanja na kojem će se prikupljati sredstva za pomoć biće i dvodnevni muzički festival u bašti Studentskog kulturnog centra.

Petak 20. i subota 21. jul bašta SKC-a, početak 19h, kraj oko ponoci, ulaz 400 dinara.

Do sada su nastupe potvrdile sledeće grupe:

Osmi putnik dva, Hitman, Fullsize, Šaht, Vox populi, Prti BG, Monogamija, Seven, Coyote, Polyester shock, Beogradski sindikat, Dža ili bu, Rapid force, Wikluh Sky, Sunshine, Manisent i mentalnost, Irie FM, Straight jackin', King size, Consecration.

http://www.myspace.com/nonilo

http://www.myspace.com/flipoutgang   

http://www.hard-ward.com/