Home [konkursi] Otvoren konkurs za prvu pan-evropsku CSR nagradu

Otvoren konkurs za prvu pan-evropsku CSR nagradu

58
0

 

Danas je na području Srbije otvoren konkurs za Prvu pan-evropsku nagradu za CSR1 partnerstvo. Konkurs sprovode Smart kolektiv, organizacija koja ima dugogodišnje iskustvo u razvoju društveno odgovornog poslovanja u Srbiji i Forum poslovnih lidera Srbije, koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji. Nagrada, podržana od strane Evropske komisije, dodeljuje se sa ciljem da podigne vidljivost i podrži najbolje CSR prakse u Evropi.

“Ova nagrada će istaći najbolje primere društveno odgovornog poslovanja evropskih preduzeća. Pružiće veću zapaženost skrivenim šampionima, posebno malim preduzećima, koja su uspostavila inovativna partnerstva i na taj način ostvarila pozitivan uticaj na zajednicu. Društveno odgovorno poslovanje deo je formule uspeha za Evropu, koja je konkuretna, inovativna i neguje socijalnu inkluziju”, izjavio je povodom lansiranja Nagrade Antonio Tajani, potpredsednik Evropske komisije.

Evropska nagrada za CSR partnerstvo primenjuje inovativan pristup, jer u prvi plan ističe partnerstva poslovnog i neprofitnog sektora, a ne individualne prakse samih kompanija. Nagrada se dodeljuje u dve kategorije – za partnerstvo koje uključuje malo i srednje preduzeće i partnerstvo koje uključuje velika preduzeća.

Prva pan-evropska nagrada lansirana je 3. decembra širom Evrope. Konkurs za Evropsku nagradu za CSR partnerstvo je u Srbiji otvoren za prijave od 14. decembra 2012. do 14. februara 2013. godine. Uslovi konkursa i dodatne informacije dostupne su na sajtu: www.fpl.rs.

Nagrada se dodeljuje u 28 zemalja, a konkurs koordiniraju CSR Europe i Business in the Community. Informacije o zemljama u kojima se sprovodi konkurs za nagradu, kao i nacionalnim partnerskim organizacijama, dostupne su na sajtu: www.europeancsrawards.eu.

 

Smart kolektiv je organizacija koja nastoji da na više nivoa poveže i unapredi odnose biznisa i društva, tako što pomaže biznisu da usvoji društvene vrednosti, a društvu da usvoji veštine biznisa. Forum poslovnih lidera Srbije je prva koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji, ustanovljena s misijom da stimuliše razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavi trajne i stabilne CSR prakse u domaćem poslovnom sektoru.

1 CSR – Corporate Social Responsibility (društveno odgovorno poslovanje)