Home [akcija] Poziv na diskusiju Recept za aktivizam

Poziv na diskusiju Recept za aktivizam

75
0

Pozivamo vas na diskusiju „Recept za aktivizam“ koja se održava 30. oktobra od 12 do 14 časova u Studentskom kulturnom centru (SKC), Kralja Milana 48.

Kako pojačati tu podršku mladim aktivistima i aktivistkinjama? Kako motivisati organizacije i institucije da sarađuju i nastave sa podrškom mladima? Gde smo stigli sa podsticanjem omladinskog aktivizma? Ova i mnoga druga pitanja tema su diskusije «Recept za aktivizam» kojom će biti obeležen završetak «Mladi su zakon – beogradski okrug» programa

Diskusiju će otvoriti Alisa Marić, ministarka omladine i sporta i Dubravka Velat, izvršna direktrka Građanskih inicijativa. O značaju aktivizma mladih, postojećim i budućim planovima Ministrstva u ovoj oblasti govoriće Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke omladine i sporta.

U okviru projekta “Mladi su zakon – beogradski okrug” je tokom avgusta i septembra realizovano 11 omladinskih projekta u kojima su mladi skretali pažnju na ekološke probleme, sređivali zelene površine i napuštene prostore. Organizovanjem radionica, umetničkih izložbi, javnih časova fizičkog vaspitanja, radili su sa đacima osnovnih i srednjih škola ali i korisnicima/cama Domova za nezbrinutu decu. Brojali su nedostajuća stabla na ulicama, prijavljivali nadležnima, organizovali festivale…O svim ovim akcijama prisutni će imati prilike da čuju više uživo od aktivista/kinja i pogledaju film.

O važnosti podsticanja aktivizma mladih i kako unaprediti okruženje za mlade govori će predstavnici/ce iz Asocijacije koordinatora/ki kancelarija za mlade, Krovne organizacije mladih Srbije, Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada, Beogradske otvorene škole, Grupe “Hajde da”,  Mladih istraživača Srbije, Unija Srenjoškolaca, Centar E8, Volonterskog centra Vojvodine i drugi.