Home [njuz] Doživi svet u malom!

Doživi svet u malom!

61
0

Leto se završilo, škole i fakulteti su počeli sa radom, a sezona odmora je uveliko prošla. S obzirom da većina nas nije u mogućnosti da negde otputuje, studentska organizacija AIESEC organizovaće događaj gde ćete se na kratko osetiti kao da ste u nekoj dalekoj zemlji. Doživi svet u malom! Dođi na „Globalno selo“ u Studentskom gradu, 26. oktobra u 17 časova.

 

Na događaju „Globalno selo“ studenti iz preko deset različitih zemalja predstavljaće svoje zemlje. Svi posetioci imaće priliku da upoznaju različite kulture i običaje, kao i da probaju hranu iz različitih država. Ukoliko želite da čujete više o zemljama poput Meksika, Indije, Egipta ili Indonezije, ili da steknete nove prijatelje iz zemalja poput Bugarske ili Rumunije, ili možda da proverite koliko ste slični sa studentima iz Rusije ili Poljske, provedite jedno popodne na kratkom putu oko sveta na „Globalnom selu“.

Studenti iz inostranstva će biti u Beogradu u periodu od 25. do 28. oktobra, a provešće te dane u domovima srpskih studenata. Za njih je organizovan bogat zabavni program, kako bi što bolje upoznali Beograd i Srbiju. Ulaz je besplatan za sve posetioce. Strani studenti će imati štandove sa predmetima i hranom iz svojih zemalja, a svim posetiocima se toplo preporučuje da popričaju sa njima i pitaju ih sve što ih interesuje. Studenti su vrlo otvoreni, komunikativni i rado će vam predstaviti sve što vas zanima.

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u 113 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Mladim ljudima se pruža mogućnost da se uključe u globalni program razmene i da kroz inovativan proces razvoja steknu izuzetno lidersko i praktično iskustvo.