Home [treninzi] SEMINAR O FONDOVIMA ZA PODRŠKU AKADEMSKIM I NAUČNIM PROJEKTIMA – SEDMI OKVIRNI...

SEMINAR O FONDOVIMA ZA PODRŠKU AKADEMSKIM I NAUČNIM PROJEKTIMA – SEDMI OKVIRNI PROGRAM EVROPSKE UNIJE ZA ISTRAŽIVANJE I TEHNOLOŠKI RAZVOJ

34
0

USAID Projekat održivog lokalnog razvoja i Grupa 484, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijama za lokalni i regionalni razvoj, sprovode projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih kroz saradnju sa preduzetnicima i dijasporom“. Projekat traje godinu dana i realizuje se u sledećim gradovima i opštinama Srbije: Užice, Čajetina, Priboj, Nova Varoš, Prijepolje, Sjenica, Novi Pazar, Tutin, Vranje, Bujanovac, Preševo i Vladičin Han.

Pozivamo mlade nezaposlene uzrasta od 18 do 30 godina iz Vranja, Bujanovca, Preševa i Vladičinog Hana da se prijave na jednodnevni seminar o fondovima za podršku akademskim i naučnim projektima i Sedmom okvirnom programu Evropske unije za istraživanje i tehnološki razvoj.

Seminar će se održati 23. oktobra u Vranju, u Gradskoj upravi grada Vranja, sa početkom u 10 časova.
Projektom je predviđena podrška pri zapošljavanju mladih, realizovanju njihovih poslovnih ideja, usavršavanju znanja i veština kroz seminare i komunikaciju sa preduzetnicima, menadžerima i stručnjacima iz domaćih preduzeća i dijaspore.

Namera je da se u ključnim oblastima za ekonomski razvoj navedenih gradova i opština i na osnovu traženih poslovnih profila, kroz seminare o razvoju poslovnih ideja i radnu praksu, mladim ljudima omogući sticanje radnog iskustva koje im je neophodno kako bi došli do posla.

U sklopu projekta, timovi mladih dobiće priliku da steknu radno iskustvo, usvoje nove veštine i kreiraju poslovnu ideju tokom radne prakse koja će se obavljati u domaćim preduzećima. Mladi će imati mentorsku podršku uspešnih domaćih preduzetnika, kao i preduzetnika i stručnjaka koji trenutno žive i rade u inostranstvu. Za mlade koji budu imali najbolje poslovne ideje ili ideje za usavršavanje znanja i veština, predviđena je studijska poseta poslovnom sajmu, kompaniji ili naučnoj laboratoriji u inostranstvu.

Takođe, zapošljavanje i realizovanje poslovnih ideja mladih biće podstaknuto i posredstvom bespovratne finansijske podrške za otpočinjanje sopstvenog posla. Ovaj vid pomoći namenjen je poslovnim idejama koje sadrže karakteristike socijalnog preduzetništva, odnosno, utiču na razvoj zajednice. Najbolje inicijative biće podržane kroz socijalni fond Grupe 484 koji je razvijen uz podršku UniCredit Fondacije.

Molimo vas da popunjeni prijavni formular, sa obaveznim naslovom „PRIJAVA NA SEMINAR“ pošaljete na elektronsku adresu: robert.kozma@grupa484.org.rs ili putem pošte na: Grupa 484, Pukovnika Bacića 3, 11040, Beograd.
Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Robertu Kozmi telefonom na broj 062 88 63 609 ili elektronskom poštom na adresu robert.kozma@grupa484.org.rs

Agendu i prijavni formularseminara možete preuzeti OVDE.