Home [konkursi] Foto konkurs “Zapis zivota”

Foto konkurs “Zapis zivota”

49
0

zapis zivota.jpgAxelfoto.com i 24sata.co.yu organizuju foto konkurs:

1. Svaki čitalac dnevnih novina »24 SATA« učestvuje na Konkursu, ako pošalje: najmanje jednu a najviše tri autorske fotograf ije u JPEG formatu, pri čemu se fotografije šalju jedna za drugom.

Autor je u obavezi da ukoliko fotografije šalje e-mailom, svaku pošalje odvojeno .Pomenute fotografije moraju biti u digitalnom zapisu veličine najmanje 1800X1600 pixela (ekvivalent zapisa foto-aparata rezolucije 3 megapixela). Preporučljiva veličina fotografija je cca.3000X2000 pixela (ekvivalent zapisa foto-aparata rezolucije 6 megapixela).

Konkurs je namenjen svim ljubiteljima fotografije, amaterima i profesionalnim fotografima koji imaju državljanstvo Republike Srbije. Tema konkursa je „ Zapis Života“ kroz koju čitaoci mogu predstaviti svoju viziju „Zapisa života“ i trenutke koji su na njih ostavili poseban utisak.(druženja, sustreti, putovanja, neobične situacije…).

Na konkursu je dozvoljeno učestvovati sa fotografijama koje su prethodno već učestvovale ili bile objavljivane na nekom drugom konkursu, s tim što Organizator konkursa zadržava pravo neobjavljivanja fotografija koje su ne-autorske ili su neprimerenog sadržaja, odnosno zakonom kažnjive.

 

24

 

2. Za prijavu na konkurs važeće su samo fotografije koje su primljene elektronskom poštom na adresu: canon@24sata.co.yu ili na cd/dvd mediju na adresu : 11000 Beograd, ul. Kraljice Marije br.1, sa naznakom ZA KONKURS "Zapis života" i sa čitko napisanim: imenom i prezimenom, brojem telefona, tačnom adresom i mat.br. pošiljaoca (autora fotografija) , s tim što će na Internet stranicama uz fotografiju biti objavljen naziv fotografije dok se ostali lični podaci neće objavljivati. Sve fotografije pristigle na važeću adresu ili e-mail biće objavljene na Internet adresi www.24sata.co.yu/canon.

3. Stručna komisija će vršiti ocenu i odabir prispelih fotografija, počev od 01.09.2007.godine, pa do 20.09.2007.godine

4. Izbor najlepših i najboljih fotografija vršiće Komisija, na osnovu uobičajenih profesionalnih kriterijuma i odrediti dobitnike svih pet (5) glavnih nagrada. Po isteku poslednjeg dana konkursa pomenuta Komisija odabraće 45 najboljih fotografija koje će biti u konkuranciji za glavne nagrade, i biće postavljene na izložbi.

Pored stručne komisije koja će proglasiti pobednike, čitaoci će moći da glasaju putem SMS poruka .

Uputstvo za glasanje putem SMS:
U tekstu poruke otkucajte 24sata, ostavite razmak, zatim otkucajte redni broj slike i pošaljite na 3342.

Svakim SMS-om dodeljujete jedan glas. Deset autora sa najvećim zbirom dobijenih glasova dobijaju putnu torbu.

Imena nagrađenih biće objavljena u dnevnom listu »24 SATA« i na www.24sata.co.yu/canon, do kraja septembra meseca.

Svi dobitnici nagrada biće pozvani na izložbu fotografija i dodelu nagrada koja će se održati u Beogradu u septembru mesecu.

http://www.24sata.co.yu/canon/