Home [akcija] – Glasajte za najefektniji predmet od otpada na konkursu Oplaneti se! Ozivi...

– Glasajte za najefektniji predmet od otpada na konkursu Oplaneti se! Ozivi optad

55
0

Konkurs za izbor najefektnijeg predmeta od otpada izrađenog u okviru akcije OPLANETI SE! OŽIVI OTPAD otvoren je danas na sajtu Zelene liste Srbije (www.oplanetise.com) i trajaće do 10. oktobra 2012.godine. Konkurs je organizovan kao takmičenje između škola i vrtića iz 12 gradova u Srbiji. Posetioci sajta www.oplanetise.com imaju priliku da glasaju za svoje favorite i time omoguće da  nominovane škole i vrtići osvoje vredne nagrade.

Tokom proteklih pet meseci, članice mreže lokalnih ekoloških organizacija Zelene liste Srbije, u 12 gradova organizovale su aktivnosti u kojima su od različitog tipa otpada izrađeni predmeti koji imaju novu upotrebnu vrednost (žardinjere od limenki, letnjikovac od PET boca, dečije igrice od auto gume itd).

Akciju su pokrenuli Balkanski fond za lokalne inicijative i Zelena lista Srbije u saradnji sa Telenor fondacijom i Ambasadom Kraljevine Holandije u okviru kampanje Oplaneti se! Recikliraj.

Telenor fondacija obezbedila je vredne nagrade za pobednike, u vidu Telenor Internet kutka za škole, dok će BCIF će dodeliti specijalnu nagradu za najefektniji predmet od otpada za pobednike u kategoriji vrtića.