Home [njuz] Poziv za Inicijalne sastanke osnivanja Krovnih organizacija mladih Vojvodine, Južne Srbije i...

Poziv za Inicijalne sastanke osnivanja Krovnih organizacija mladih Vojvodine, Južne Srbije i Zapadne Srbije

66
0

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja u okviru programa podrške umrežavanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade na regionalnom i lokalnom nivou poziva vas na INICIJALNE SASTANKE OSNIVANJA KROVNIH ORGANIZACIJA MLADIH VOJVODINE, JUŽNE SRBIJE I ZAPADNE SRBIJE

 

 

koji će biti održani:

– u prostorijama Skupštine AP Vojvodina u Novom Sadu, 27. avgusta od 10 – 15h

– u prostorijama Medija centra u Nišu, 28. avgusta od 10 – 15h

– u prostorijama Reginalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Užicu, 30. avgusta od 10 – 15h

Prisustvovaće mu predstavnici KOMS-a, organizacija članica, organizacija mladih i za mlade i drugi relevantni akteri (predstavnici lokalnih samouprava, neformalnih grupa i drugih organizacija civilnog društva).

Nakon konsultativnog procesa koji je održan u periodu od marta do juna na kojem su razmotrene mogućnosti osnivanja regionalnih krovnih organizacija i predloženi kriterijumi za članstvo, kao i značaj umrežavanja i postojanja regionalnih mreža, KOMS je pripremio Vodič za umrežavanje mladih na lokalnom i regionalnom nivoui uključivanje u procese donošenja odluka.

Vodič će biti predstavljen na Inicijativnom sastanku i poslužiti kao osnova za dalji proces i korake formiranja regionalnih krovnih organizacija mladih. Cilj Inicijativnog sastanka je definisanje smernica za nastavak ovog procesa kao i formiranje Inicijativnog odbora sastavljenog od predstavnika zainteresovanih organizacija koji bi u budućnosti uz podršku KOMS-a, koordinisao osnivanje regionalne krovne organizacije.

Molimo Vas da svoje prisustvo a samim tim i zainteresovanost za članstvo u budućoj Regionalnoj krovnoj organizaciji u Vašem regionu potvrdite na mail office@koms.rs do 23. avgusta nakon čega ćemo Vam dostaviti komplet materijala potrebnim za sastanak.

Organizator pokriva troškove puta i osveženja učesnika.