Home [stipendije] Stipendije za novinare sa Balkana – BIRN-ova Škola istaživačkog novinarstva

Stipendije za novinare sa Balkana – BIRN-ova Škola istaživačkog novinarstva

69
0

student3BIRN – Balkanska istraživačka regionalna mreža organizuje školu istraživačkog novinarstva, u Mavrovu, Makedoniji od 19. 08. do 25. 08. 2012.

Na trećoj školi istraživačkog novinarstva predavanja će držati vodeći svetski novinari poput Sheila Coronel – šef centra za istraživačko novinarstvo i profesor pri Kolumbija Univerzitetu (Columbia University), Mark Schoofs –  dobitnik dve Pulicer nagrade i profesor na Jejl univerzitetu (Yale University), Paul Lewis –  urednik istraživačkih projekata lista Guardian koji je proglašen za novinara godine i mnogi drugi.  Sve trenere možete pronaći na sajtu škole.

Za 20 novinara sa Balkana obezbedjena je puna stipendija, koja pokriva troškove predavanja, smeštaja, svih obroka,  knjigu Digging Deeper i troškove prevoza u inosu od 100 eura.

Svi učesnici, podeljeni u grupe, će tokom škole raditi na ideji za istraživačku priču. Najbolje ideje će dobiti finansijska sredstva za istraživanje.

Ove godine skola ce biti organizovana u Mavrovu, Hotelu Radika, koji se nalazi na Mavrovskom jezeru u Makedoniji.

Prijava je otvorena do 1. Avgusta 2012.

Na našem web sajt-u se nalaze sve informacije o prijavljivanju i skoli: http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2012-enrolment-2012.

Škola za novinare realizovana je uz pomoć Open Society Institute iz Londona, Konrad Adenauer Stiftung, OEBS misija na Kosovu i Makedoniji i Američke ambasde u Skopju.

 

Kontakt osoba:
Jelena Cosic
BIRN Summer School
Project Coordinator
jelena.cosic@birn.eu.com

http://www.balkaninsight.com/bss

Office: +381 11 6 5555 99
Mobile: +381 65 87 26 355