Home [treninzi] Regionalna letnja škola 2012.

Regionalna letnja škola 2012.

61
0

book722. – 28. jul 2012,, Hotel Bistrica, Jahorina, BiH
„Regionalna omladinska mreža protiv diskriminacije i militarizma” vas poziva na “Regionalnu letnju školu 2012.” koja se održava na Jahorini, u Bosni i Hercegovini od 22. do 28. jula 2012.
Ako imate između 18 i 26 godina i želite da budete aktivni u borbi protiv diskriminacije, militarizma, radite na izgradnji mira, aktivni ste i otvorenog uma, želite da steknete i proširite svoje znanje i iskustvo i radite u lokalnim zajednicama, biće nam zadovoljstvo da učestvujete na Regionalnoj letnjoj školi 2012.
Kandidati treba da dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije,.Kosova i Makedonije.
Poziv je otvoren od 16. juna, a krajnji rok za podnošenja prijave je 2. jul 2012. Odabrani kandidati će biti obavešteni najkasnije do 6. jula 2012.
Regionalna letnja škola će okupiti prvu generaciju od 60 učesnika. Teme koje će biti obrađivane će obuhvatiti diskriminaciju, militarizam i izgradnju mira, razvoj potencijala aktivista za borbu protiv diskriminacije, ravnopravnost i rodnu diskriminaciju.
Rad će biti organizovan kroz interaktivne radionice, prezentacije, rad u plenumu i malim grupama. Predavanja i radionice će voditi tim iskusnih trenera iz regiona.
Posebno ohrabrujemo mlade društvene aktiviste koji nisu imali priliku da učestvuju na ovakvim edukacijama i one koji su nedavno postali aktivni u svojim organizacijama, da se prijave za učešće na Regionalnoj letnjoj školi 2012.
Više informacija o Regionalnoj letnjoj školi možete naći na www.stopdiskriminacija.net.
PRIJAVITE SE ODMAH!
Info paket, prijavni formular i pozivnica: www.stopdiskriminacija.net/SummerSchool.zip.
Očekujemo vaše aplikacije.
Organizacioni tim:
• Mirovna akcija Prilep, Makedonija
• Omladinski klub Pod istim suncem, Jablanica, Bosna i Hercegovina
• Edukativni centar, Kruševac, Srbija
• Omladinski resursni centar Tuzla, Bosna i Hercegovina
• Mladinski inicijativi Skoplje, Makedonija
• Multikultura Tetovo, Makedonija
• Akcija za nenasilje i mir Gnjilane, Kosovo