Home [njuz] “OTVORENA VRATA UNIVERZITETA” u Kragujevcu

“OTVORENA VRATA UNIVERZITETA” u Kragujevcu

44
0

book5Dragi diplomci, apsolventi, studenti, srednjoškolci-budući studenti, CzRK vas poziva na Otvorena vrata Univerziteta.
Manifestacija se sastoji iz 3 dela:

Rektorat, 12-14 časova: Panel na temu Karijera i prvi susret sa poslodavcima

Dragi diplomci i apsolventi, kako se akademska godina uskoro završava i vas očekuju prvi koraci ka kreiranju karijere. ovo je prilika da čujete bitne savete koji vam mogu pomoći da se što bolje predstavite poslodavcima, kao i da čujete preporuke samih poslodavaca, šta je njima važno u prijavi i proceni kandidata za posao, kao i da čujete preporuke Nacionalne službe za zapošljavanje. Zato j Centar odlučio da organizuje panel na temu Karijer i prvi susret sa poslodavcima, u svečanoj sali Rektorata od 12- 14 sati, sa ciljem da se diplomcima predoče najbitnije stvari prilikom prvog kontakta sa poslodavcima. Uzimajući u obzir da diplomci po završetku studija najpre odlaze u Nacionalnu službu za zapošljavanje kako bi se registrovali, predstavnik NSZ-a, upoznaće diplomce sa procedurama i aktuelnim programima i planovima Nacionalne službe za zapošljavanje. Panel će se dalje nastaviti razgovorom o pisanju biografije i intervjuu sa poslodavcima, a HR menadžer kompanije Wacker Neuson Kragujevac, Svetlana Rajačić, obradiće ove teme iz perspektive poslodavca i biće tu da odgovri na sva vaša pitanja i dileme.

Panel na temu Mobilnost studenata od 14:30- 16:30 časova
Mobilnost je danas već opcija koja je dostupna svim studentima, i ukoliko želite da se usavršavate u inostranstvu, biće vam korisno da čujete koje sve to mogućnosti postoje i kako ih možete iskoristiti. Zato ćemo imati i panel na temu Mobilnost studenata, u svečanoj sali Rektorata od 14:30- 16:30 sati.
Tom prilikom će Milica Milenković, saradnik za promociju mobilnosti studenata CzRK-a predstaviti mogućnosti za mobilnost naših studenata, kao i način prijavljivanja za različite programe, a studenti koji su dobili priliku da se usavršavaju u inostranstvu će podeliti svoje iskustvo sa kolegama.

Otvorena vrata za srednjoškolce i buduće studente
U dvorištu Rektorata od 17-19 sati, biće postavljeni štandovi 12 Fakulteta Univerziteta u Kragujevcu i predstavnici Fakulteta biće na raspolaganju srednjoškolcima za sva njihova pitanja, a budući studenti imaće priliku i da obiđu Univerzitetsku biblioteku i Galeriju Univerziteta, kao i da pogledaju Prezentaciju nastanka Univerziteta u Kragujevcu. Na ovaj način želimo da podržimo mlade u donošenju jedne od najbitnijjih odluka- odabir fakulteta i studijskog programa.

Ovim putem pozivamo sve studente, apsolvente i diplomce, đake-buduće studente, škole, profesore i roditelje da dođu na
Otvorena vrata Univerziteta u Kragujevcu
Sreda, 20.jun 2012. Rektorat
www.kg.ac.rs
034 300 425, razvojkarijere@kg.ac.rs