Home [konkursi] Unija srednjoskolaca Srbije traži lokalne koordinatore – BUDI I TI...

Unija srednjoskolaca Srbije traži lokalne koordinatore – BUDI I TI DEO UNSS TIMA!

40
0

vesti7Pozivamo vas da se prijavite i postanete deo UNSS Tima. Novi konkurs za lokalne koordinatore i koordinatorke Unije srednjoškolaca Srbije je otvoren!

Šta je to Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS)?

Unija srednjoškolaca Srbije je jedna od najvećih nacionalnih omladinskih organizacija u zemlji i broji preko 93 učenička parlamenata iz škola širom Srbije. UNSS je organizacija učenika i učenica srednjih škola, nastala u decembru 2003. godine, sa ciljem da reprezentuje i zastupa srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. UNSS je punopravna članica OBESSU-a (Organising Bureau of European School Student Unions), evropske krovne organizacije koja okuplja 25 nacionalnih srednjoškolskih unija iz cele Evrope.

Usled velike rasprostranjenosti, prilikom organizovanja i koordinacije svih aktivnosti i projekata, neophodno je da imamo jako dobro struktuiranu organizaciju i lokalne koodrinatore koji rade na regionalnom nivou. Lokalni koordinatori su volonteri Unije srednjoškolaca Srbije koji na lokalu, rade na ostvarivanju strateških ciljeva UNSS-a i uspešnom sprovođenju projekata u saradnji sa Upravnim odborom.

Koje su dužnosti Lokalnog koordinatora/ke UNSS-a?

Neke od dužnosti lokalnog koordinatora/ke jesu:

  • da zastupa vrednosti i stavove UNSS-a i predstavlja organizaciju na lokalnom nivou,
  • da bude u redovnoj komunikaciji sa učeničkim parlamentima škola iz regiona, za koje je zadužen, ostalim Lokalnim koordinatorima i Upravnim odborom UNSS-a,
  • da radi na proširenju organizacije – promovisanju UNSS-a i učlanjivanju novih učeničkih parlamenata iz regiona radi poboljšanja kvaliteta mreže,
  • da svakog prvog u mesecu piše izveštaj o svom radu u toku prethodnog meseca,
  • da prikuplja materijal za članke za UNSS Magazin i sajt UNSS-a …

Ko može biti Lokalni koordinator/ka UNSS-a?

Lokalni koordinator/ka može biti individualni član/ica ili član/ica parlamenta koji/a je učlanjen/a u UNSS-u. Ukoliko niste sigurni da li je učenički parlament, vaše škole, član UNSS-a, proverite slanjem e-mail-a na unss@srednjoskolci.org.rs. U e-mail-u navedite razlog zbog kog pišete, grad, ime škole i vaše ime.

Šta ukoliko vaš Parlament nije član UNSS-a?

Ne brinite! Preuzmite ,,Formular za individualno članstvo”, koji možete naći u download sekciji našeg sajta (www.srednjoskolci.org.rs) – popunite i pošaljite nam na uo@srednjoskolci.org.rs.

Sve dok potpisani formular ne stigne na našu adresu, mi nećemo biti u mogućnosti da razmatramo vašu prijavu za mesto lokalnog koordinatora/ke. Stoga, molimo vas da budete pažljivi i poštujete rokove.

NAPOMENA: Ukoliko je učenički parlament vaše škole učlanjen u UNSS, nema potrebe da šaljete formular za individualno članstvo.

Kako se prijaviti?

Da biste se prijavili, potrebno je da popunite PRIJAVU za lokalnog koordinatora/ku i poslati na mail prijava@srednjoskolci.org.rs. Rok za podnošenje prijave je 09.06.2012. do 23:59h. Rezultati konkursa će biti objavljeni do 15.06.2012.

Neblagovremene i nepotpune prijave nećemo uzeti u razmatranje.

Šta vi stičete time što ćete biti Lokalni koordinator/ka UNSS-a?

  • Neprocenjivo, veliko iskustvo,
  • Druženje sa ostalim članovima iz UNSS-a i rad na brojnim korisnim i kreativnim projektima,
  • Učešće na raznim seminarima, sastancima, treninzima, konferencijama, okruglim stolovima,
  • Razna putovanja po Srbiji i ostatku Evrope,
  • Učestvovanje u kreiranju omladinskih politika obrazovanja…

Ohrabrujemo vas da se prijavite za mesto lokalnog koordinatora/ke, postanete deo UNSS tima i radite zajedno sa nama na poboljšavanju položaja srednjoškolaca u Srbiji! Obećavamo vam mnogo rada, ali i zabave, i druženja. Ako imate entuzijazma i viziju jedne bolje škole i obrazovnog sistema, NE OKLEVAJTE – PRIJAVITE SE!

U slučaju da imate neku nedoumicu, slobodno nas kontaktirajte na uo@srednjoskolci.org.rs.