Home [ knjige/tribine ] Okrugli sto “Kulturni identitet u EU”

Okrugli sto “Kulturni identitet u EU”

50
0

vesti4Kulturni identitet i kulturna politika predstavljaju veoma bitne segmente evropskih integracija. Osnov za svaku integraciju jeste pažljivo kreiranje kulturne politike, što je zadatak države.

Upravo iz tog razloga, mora se postići konsenzus o tome koje su najvažnije tačke oslonca u našoj kulturnoj tradiciji na kojima ćemo graditi nacionalni identitet.

Da li će Srbija izgubiti svoju tradiciju i kulturni identitet kada uđe u EU? Da li se globalna multikulturalnost gradi na očuvanju nacionalne kulture? Kakvo je iskustvo zemalja članica o ovom pitanju?

O svemu ovome, saznajte na okruglom stolu koji organizuje Pokret za evropsku kulturnu saradnju, u utorak, 29. maja, u Info room-u (1300 Kaplara br.2, bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca – Studentski trg br. 5), od 12:30 do 14:30 časova. Učesnici će biti i studenti iz Holandije koji će podeliti svoje stavove sa našim studentima.

Ako i vi želite da učestvujete na ovom okruglom stolu, steknete nova znanja i kontakte, i učestvujete u kreiranju kulturne politike, prijavite se na office@peksserbia.org slanjem imena, prezimena, fakulteta koji studirate ili ste završili i nekoliko rečenica o tome šta vi mislite na ovu temu na engleskom, koji će se koristiti tokom trajanja okruglog stola.