Home [njuz] Jeftinije železničke karte

Jeftinije železničke karte

53
0

 Inter rejl karta "Železnica Srbije" putovanje železnicom kroz Evropu, od 01. aprila prodavaće se kao Inter rejl globalna i karta za pojedinačnu državu, a mlađi od 26 godina moći će da ih kupe po sniženoj ceni za drugi razred. Uz kupljene karte, koje se mogu nabaviti i elektronski, besplatno će se dobiti i Inter rejl turistički vodič na engleskom jeziku.

Obe karte će moći da kupe i stariji od 26 godina za prvi i drugi razred, kao i deca od četiri do 12 godina, navodi se u saopštenju "Železnica Srbije", ali i ističe da od 1. aprila stanovnici istočno evropskih zemalja neće imati posebna sniženja na ove železničke karte.
Inter rejl globalna karta važiće za države Evrope i Tursku, kao i za turističku agenciju "Atika", koja obavlja brodski prevoz između Italije i Grčke, pri čemu u ponudi više neće biti Maroko.

Rok važnosti i kategorija putnika biće odlučujući za cenu ove karte, koja neće važiti u državi koja ju je izdala. Zauzvrat železnica te države moraće da omogući putniku da kupi jednu povratnu kartu do granice po povlastici od najmanje 25 odsto ili većoj, dok će se za decu plaćati polovina karte.

Inter rejl karta za pojedinu državu važi samo za državu članicu Inter pejla u kojoj je karta kupljena, a od ove godine među tim zemljama biće i Rusija. Za ovu vrstu karte, ukinuće se popust prevoz u tranzitu.

Beta