Home [treninzi] Finance Development Seminar

Finance Development Seminar

66
0

 racunar5VOLIŠ IZAZOV? TAKMIČARSKOG SI DUHA?  SPREMAN SI ZA RAD U TIMU? USUDI SE DA POKAŽES ZNANJE! PROBUDI KRETIVNOST U SEBI!

’’FIDES’’ (Finance Development Seminar) , jedan od mnogih projekata studentske organizacije AIESEC, tradicionalno, po sedmi put za redom, otvara vrata za 300 najboljih studenata završnih godina ekonomskih fakulteta u Srbiji, kao i za najbolje studente završnih godina drugih fakulteta finansijskog usmerenja, koji će diskutovati o aktuelnim temama iz oblasti finansija kao i o globalnim problemima sa kojima se suočava današnje finansijsko tržište. Projekat je edukativnog karaktera i ima za cilj da studente upozna sa praksom iz oblasti finansija kao i sa potencijalnim poslodavcima, odnosno da im pomogne da svoj put od fakultetske diplome do posla lakše i brže predju!

Najatraktivniji deo projekta FIDES ove godine je takmičenje u izradi studije slučaja. Dvadeset tročlanih timova će se oprobati u finansijskoj analizi pre svega, a kompanija Ernst & Young, kao naš generalni pokrovitelj, će zadati studiju slučaja u kojoj može zahtevati rešenja i iz drugih sfera ekonomije. Svi takmičari će biti nagrađeni. Neki učešćem i novim iskustvom, a za one najkreativnije i najsnalažljivije naši partneri su spremili vrednu nagradu. Nagrada je praksa za pobednički tim upravo u ovoj kompaniji, koja je globalni lider u revizorskim, poreskim, transakcijskim i savetodavnim uslugama. Ukoliko se naši pobednici dobro pokažu na praksi, postoji velika šansa i za njihovo buduće zaposlenje. Svi zainteresovani će moći da apliciraju za učešće na ovom takmičenju do 23.marta a onda će dobiti zadatak koji ce morati da reše do 11. Aprila.

Za naredni period planirana je i FOREX edukacija, koja predstavlja tronedeljni seminar na temu najlikvidnijeg i najvećeg finansijskog tržišta na svetu, odnosno tržišta deviza. Kroz učestvovanje u seminaru o deviznom tržištu studenti će naučiti kako upravljati deviznim rizikom i kako uhvatiti priključak sa najživljim tržištem na svetu, koje nikad ne spava. Završna konferencija FIDES će se održati 17. i 18. aprila u prostorijama Narodne banke Srbije. Cilj ovog dvodnevnog seminara je nadgradnja akademskog znanja studenata iz oblasti finansija, bankarstva i osiguranja, praktičnim i stručnim iskustvima koja će im preneti predstavnici najboljih finansijskih institucija u Srbiji.

Učestvovanje na svim edukacijama i seminarima koje projekat FIDES organizuje je u potpunosti besplantno. Prijave za takmičenje u izradi studije slučaja možete pronaći na štandu na Ekonomskom fakultetu, svakog dana do 23.marta. Za više informacija posetite naš zvanični sajt www.ef.aiesec.org.rs ili nam se obratite putem e-maila: fides.2012@gmail.com .

 

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u 111 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.