Home [akcija] Konkurs za najbolju priču o preljubi

Konkurs za najbolju priču o preljubi

55
0

book9Izdavačka kuća Laguna i Isidora Bjelica raspisuju konkurs za najbolju priču o preljubi. Pravo učešća na konkursu imaju svi oni koji na sajtu Lagune napišu komentar za novu knjigu Isidore Bjelice „Roman o preljubi“. Komentari bi trebalo da budu primerene dužine, odnosno ne kraći od tri do četiri rečenice i ne duži od trideset. Nakon ostavljanja komentara na sajtu učesnici će na mejl dobiti potvrdu učešća na nagradnom konkursu.

Konkurs traje od 24. janura do 15. marta 2012. godine.

Tri najbolje priče o preljubi izabraće žiri u sastavu: Isidora Bjelica, Goca Tržan, Nataša Bekvalac, Bora Đorđević, Beba Dragić (urednica magazina Story) i Bojana Kesić (urednica emisije Exluziv Prva televizija).

Autor najbolje priče biće nagrađen putovanjem, drugoplasirani će dobiti šešir Isidore Bjelice, dok će autor trećeplasirane priče na poklon dobiti paket Laguninih knjiga. Sve tri nagrađene priče biće nakon završetka konkursa objavljene na sajtu izdavačke kuće Laguna i u almanahu za savetovanje “Darling Saveta”. Autori deset najboljih priča biće u prilici da uživaju u čajanki sa Isidorom.

Ima li ljubavi posle preljube? Kako preživeti preljubu? Kako pobediti u ljubavi i kako ne poludeti od strasti – to su teme kojima se bavi Isidora Bjelica u svom novom hit romanu Roman o preljubi na do sada nezapamćeno i brutalno otvoren način.

“Svakodnevno dobijam pisma osoba koje su ‘Roman o preljubi’ shvatile kao utehu ali i poziv da progovore o svom problemu i bolnom iskustvu suočavanja sa preljubom. Šokirana sam u kojoj je meri ovaj fenomen prećutkivan i zataškavan u našem društvu, tako da su hiljade osoba prvi put osetile mogućnost da se više ne osećaju same u tom iskustvu izdaje. Verovali ili ne, preljuba boli više nego bilo koji drugi problem i zato je ovaj konkurs način da se suočimo sa njim, ali i da se bol alhemijski pretvori u nešto dobro i lepo… U nagrade, u osećaj zajedništva i brojnih iskustava koja će nam svima pomoći da se suočimo sa rešenjima i mogućim putevima izlaska iz začaranih krugova preljube” rekla je Isidora Bjelica povodom početka konkursa.

Ako ste ikada bili prevareni ili ste varali, onda će vam „Roman o preljubi“ pomoći da shvatite da li se iz tog vrtloga može izaći kao pobednica. Roman o preljubi je zasigurno najiskreniji i najzreliji roman autorke desetina bestselera, koja je da bi napisala ovako kompleksno delo morala i sama da prođe kroz pakao izdaje, jer ovako potresno, bolno, životno piše samo onaj ko je strasno voleo i još strasnije patio. Prevarena žena i njena psihologija tek sa ovim romanom prestaju da budu tabu tema srpske književnosti.

Preljuba je karakteristična za sve narode i kulture, pa čak i bogove. Grčke pogotovo. Sve što je ljudsko njima nije bilo strano, pa je tako i sa vanbračnim avanturama. Tumači antičkih knjiga potvrđuju da je takve sklonosti imala upravo lepa i zavodljiva Afrodita. Svemoćni Zevs joj je za supruga podario svog hromog i ne tako dopadljivog sina Hefesta, boga vulkana, vatre i kovačke veštine. Afrodita je započela vezu sa nabildovanim i lepo građenim Aresom, bogom rata, pa je muž rogonja – Hefest tobože otišao na „službeni put” i uz pomoć lukavstva uhvatio u prevari svoju lepu i božanstvenu suprugu.

Kako će se neka osoba ponašati u vezi zavisi od mnogih faktora. Između ostalog i od shvatanja veze i braka kao institucije, od strukture ličnosti, njenog vaspitanja, mikro i makro okruženja, obrazovanja, a pre svega od primarne porodice.

Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 21. marta, na Prvi dan proleća.

www.laguna.rs