Home [akcija] Deda Mraze, ne skreći sa staze!

Deda Mraze, ne skreći sa staze!

50
0

brigadaInicijativa za društvenu odgovornost je tako odlučila da obraduje mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine “Dragutin Filipović Jusa”. Dečaci i devojčice iz ovog doma imali su priliku da dobiju svoje novogodišnje paketiće i druže se sa Deda Mrazom. Uz vesele dečije novogodišnje pesmice, nestrpljivo su čekali svoj red da Deda Mrazu kažu da su i ove godine bili dobri i poslusni.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da izmamimo toliko dečijih osmeha”, izjavila je Milena Bajić, član Inicijative za društvenu odgovornost. “Dečica su se iskreno obradovala novim igračkama i slatkišima i nama je drago što smo uspeli da im ulepšamo ovaj dan. Svesni smo da su im pažnja i pomoć potrebni tokom cele godine, tako da ćemo se i u budućnosti truditi da im što više ulepšamo detinjstvo.”

U centru “Dragutin Filipović Jusa” trenutno živi trideset i jedan mališan. Iako žive bez roditelja, zaposleni u domu se trude da im dečije dane učine što bezbrižnijim. Oči su im se zacaklile kada su članovi IDO-a doneli gomilu paketića. Bilo je tu svega – igračaka, knjiga, slatkiša. Deda Mraz, tek doleteo sa Severnog pola, odlučio je da ih nagradi što su bili tako dobri i hrabri cele prošle godine. Veselo su se igrali, delili dobijene čokoladice i bombone, pokazivali jedno drugom nove igračke.

“Drago mi je što smo pokazali da još uvek ima dosta humanih ljudi”, nastavlja Milena. “Inicijativa za društvenu odgovornost želi da se zahvali svima koji su nam pomogli da prikupimo paketiće, na prvom mestu svim našim prijateljima koji su se maksimalno angažovali i doneli nam kese pune slatkiša i igračaka, Savezu studenata Hemijskog fakulteta koji je organizovao akciju na svom fakultetu, firmi Noveski koja nam je donirala kućnu hemiju, zatim Niškoj mlekari i Laguni.”

I uz pesmicu “Deda Mraze, Deda Mraze, ne skreći sa staze…” pozdravili smo se sa klincima i klincezama. Osmehom punim sreće i zadovoljstva, zahvalili su se članovima Inicijative na poklonima i druženju. Deda Mraz je i ove godine bio na pravom mestu.