Home [njuz] Počela sa radom Agencija za pronalaženje slobodnog vremena

Počela sa radom Agencija za pronalaženje slobodnog vremena

36
0

book9APROSLOV – Agencija za pronalaženje slobodnog vremena (-da ga više ne gubite-), projekat je koji mladima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način ispune svoje slobodno vreme. Aktivnosti, koje organizatori najavljuju su edukativne i kreativne radionice i predavanja iz oblasti astronomije, arheologije, aktivnog građanstva, Nail-arta, fotografije, srednjovekovnih veština izrade oklopa, održive arhitekture, blogovanja, društvenih mreža, reciklaže, aranžiranja cveća i dr. Ali i aktivnosti druženja, zajedničkih poseta manifestacijama, obilaska grada, izleta po okolini grada, večeri gledanja filmova i večeri društvenih igara.

Predavači i medijatori su vršnjački edukatori, koji su odabrani da bi mladi u vankurikulumskom program prošli neke školske predmete, ili se po prvi put susreli sa nekim temama koje u školama nisu zastupljene, u cilju podizanja nivoa njihove opšte kulture i kvalitetnije profesionalne orijentacije.

Aktivnosti se najčešće realizuju subotom i jednim nasumičnim radnim danom u večernjim časovima. Sve aktivnosti se mogu pratiti na Fejzbuk stranici našeg Kentaur – Goranskog centra za nauku i omladinski rad (www.facebook.com/KentaurNS) i na našem Tviter profilu @CentarKentaur.

 

Ovog vikenda su u najavi predavanje iz oblasti održive arhitekture u subotu u 19č, koje će držati Filip Nikolić, student arhitekture i veče društvenih igara u nedelju u 16č, a u četvrtak u 20h će Jelena Radojčić, dipl. menadžer u turizmu predavati na temu komunikacije sa medijima; sve ove aktivnosti će se realizovati u kancelarijama Pokreta gorana na Pozorišnom trgu 2 u Novom Sadu

 

U najavi za mesec decembar su i mali kurs fotografije, radionica nail art-a, predavanje na temu aktivnog građanstva i blogovanja i večeri igranja društvenih igara i gledanja edukativnih i zabavnih filmova. Izlet-poseta Sremskim Karlovcima i Bačkoj Palanci i obilazak i upoznavanje sa gradom i obilazak podzemnih tunela Petrovaradinske tvrđave.

 

Pozivamo zainteresovane mlade ljude iz Novog Sada i okoline da nam se pridruže na aktivnostima.

 

 

Projekat realizuje Pokret gorana Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za sport i omladinu, a u okviru realizacije LAP – Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada.

 

Sva dodatna pitanja možete uputiti mejlom na office@pokretgorana.org.rs ili lično koordinatoru projekta Lazaru Čovsu na 060/088-48-33