Home [treninzi] Poziv na radionice u okviru festivala društveno angažovanog teatra “Van...

Poziv na radionice u okviru festivala društveno angažovanog teatra “Van okvira / Off Frame”

39
0

starGrupa „Hajde da…“, u saradnji sa Udruženjem slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“, „Centrom za ratnu traumu“, Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ i Kulturnim centrom „REX“, organizuje prvi regionalni festival angažovanog teatra, pod nazivom Van okvira / Off Frame.

 

Misija Off Frame festivala je da okupi organizacije i autore koji se bave društveno angažovanom pozorišnom praksom u Srbiji i regionu, i da promoviše uključivanje u teatarski rad i pozorišne predstave pripadnike onih delova zajednice koji su u određenom društvenom kontekstu obespravljeni. Više informacija možete naći na www.off-frame.org

U okviru festivala organizuejmo radionicu namenjenu aktivistima, umetnicima i ostalima koji žele da ubuduće rade sa mladima sa problemima zavisnosti, maloletnim i punoletnim osuđenicima, osobama sa iskustvom psihijatrijskog lečenja… Ovo je prilika da se učesnici upoznaju sa osnovnim principima rada u primenjenom pozorištu.

Radionicu vodi Aleksandra Jelić, ApsArt (www.apsart.org)

ApsArt-Centar za pozorišna istraživanja je osnovan 2004. godine i bavi se primenjenim pozorištem u radu sa različitim društvenim grupama u cilju njihovog osnaživanja, razvoja i edukacije.

Datum: 07.12.2011.

Vreme: 12:00h – 14:00h

Mesto: ApsArt Pozorište zajednice, Narodnih heroja 30/II sprat, Beograd

Nakon radionice, 14:30h- 16:00h organizjemo prezentacija umetničkih projekata koji su realizovamni u institucijama socijalne zaštite (prezneteri Aleksandra Jelić, Nikola Zavišić i Maja Pelević) i okrugli sto pod nazivom “„Kako možemo raditi iza zatvorenih vrata“.

Molimo da se prijavite na adresu marijana@hajdeda.org.rs