Home [konkursi] Konkurs za srednjoškolske bendove „Beograd – grad bez nasilja”

Konkurs za srednjoškolske bendove „Beograd – grad bez nasilja”

73
0

djitra2U okviru kampanje „Beograd – grad bez nasilja” raspisan je konkurs u kom se bendovi iz beogradskih srednjih škola pozivaju da do 5. decembra pripreme svoju pesmu ili obradu čija je tema nenasilje i tolerancija i prijave se za nastup na koncertu kojim se završava kampanja. Prijavljeni muzički sastavi dobiće priliku da sviraju na velikoj školskoj igranci „Beograd – grad bez nasilja” na Dan ljudskih prava, 10. decembra, u Centru za kulturu „Božidarac”. Stručni žiri i publika izabraće pobednički bend, koji će dobiti mogućnost da snimi dve pesme u profesionalnom studiju i promoviše ih na radio i TV stanicama.

Bendovi u prijavi treba da navedu kratku biografiju i muzički pravac, kao i održane koncerte. Prijavu treba da pošalju do 5. decembra na mejl gradbeznasilja@yihr.org ili da se jave na 065/5087-888. Rezultati konkursa biće saopšteni do 8. decembra.

Koncert je završni događaj kampanje „Beograd – grad bez nasilja”, tokom koje je održano nekoliko radionica i sportskih događaja u šest beogradskih gimnazija. Cilj kampanje jeste smanjenje diskriminacije i nasilništva među srednjoškolskom populacijom, kao i podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenom životu, promociji vrednosti tolerancije i dijaloga.

Kampanju realizuje Inicijativa mladih za ljudska prava uz podršku Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Kancelarije za mlade grada Beograda i drugih gradskih institucija.