Home [konkursi] Poziv za umetnike, crtače, grafičare za učešće na nagradnom konkursu u sklopu...

Poziv za umetnike, crtače, grafičare za učešće na nagradnom konkursu u sklopu Evropske nedelje za smanjenje otpada

77
0

book1Volonterski centar Vojvodine Vas poziva da učestvujete na nagradnom umetničkom konkursu za najbolji plakat na temu otpada (smanjenja otpada, neželjene pošte, reciklaže i sl.)  u okviru Evropske nedelje za smanjenje otpada (19 – 27.11.).

Količina otpada se tokom prethodnih decenija uvišestručila usled mnogih parametara: životnog standarda, ekonomskih i društvenih činilaca, klimatskih uslova i geografskih odlika. Na nivou Novog Sada prosečna količina generisanog otpada iznosi 1.17 kg/stan/dan, što govori da se godišnje na teritoriji Novog Sada generiše 133.390 t otpada. Prevencija ima posebnu dimenziju jer ne zahteva prisustvo mehanizacije, stručnosti i energije i tome mogu doprineti i građani kroz promenu svojih navika i industrija kroz uvođenje čistije proizvodnje.

Volonterski centar Vojvodine povodom Evropske nedelje za smanjenje otpada, koji se održava od 19. do 27. novembra, uz podršku EXIT fondacije, pokrenuo je istoimeni projekat. Cilj projekta je ukazivanje na neodržive potrošačke navike što dovodi do ogromne količine otpada kojeg građani nisu ni svesni. Osim ovog, projekat za cilj ima i da predloži konkretna rešenja kojim građani mogu da doprinesu smanjenju količine  otpada. Želimo da pokažemo kako i najmanje promene u potrošačkim navikama i stavu mogu doprineti sveopštem boljitku i zdravijoj životnoj sredini. Primarna aktivnost na projektu će biti promocija “anti-reklamnih” nalepnica za poštanske sandučiće, jer je prekomerna količina besplatnog oglasnog materijala i njena distribucija prepoznata kao veoma naodrživ mehanizam oglašavanja.

Pozivamo umetnike, grafičare, strip crtače, slikare i ostale da pošalju svoj rad na ewwr.serbia@gmail.com i kao nagradu osvoje besplatno učestvovanje na nekom od međunarodnih programa koje VCV sprovodi u toku 2012. godine, a koje se bave temom zaštite životne sredine. Nagrada uključuje besplatan boravak, hranu i slobodne aktivnosti predviđene projektom na projektu, ali nažalost, ne i putne troškove na željenu destinaciju.

Nagradni konkurs će se sprovesti tako što će posetioci izložbe moći da glasaju za radove izložene u jednoj od galerija u Novom Sadu (koja će biti kasnije određena), kao i preko Facebook stranice VCV.

Proglašenje pobednika održaće se na završnoj aktivnosti predviđene programom, 29. novembra.

Rok za slanje vaših radova je 31. oktobar 2011. godine.

Ostali uslovi za učestvovanje na konkursu su:
– radove slati u elektronskoj formi, sačuvane u PDF formatu, eksportovane u High Quality kompresiji (CMYK, 300 dpi)
– veličina radova  je A3 (297×420 mm)
– poželjno je da radovi nisu ranije objavljivani
– svako može da pošalje po dva rada
– uz rad poslati ime, prezime i kontakt telefon i mail
– na konkursu mogu učestvovati svi, bez obzira na godine

Za sva pitanja vas molimo da se obratite na ewwr.serbia@gmail.com