Home [treninzi] Škola tranzicione pravde – program neformalnog obrazovanja o instrumentima za suočavanje sa...

Škola tranzicione pravde – program neformalnog obrazovanja o instrumentima za suočavanje sa prošlošću

44
0

mjuza34Fond za humanitarno pravo poziva studente, nastavnike građanskog vaspitanja, veroučitelje i službenike ministarstava Republike Srbije da se prijave na konkurs za polaznike Škole tranzicione pravde, koja se održava u Beogradu, od 17. oktobra do 10. decembra 2011. godine

O Školi

Škola tranzicione pravde je neformalni program obrazovanja o instrumentima za suočavanje sa prošlošću. Polaznici Škole slušaće predavanja o sudskim procesima pred Haškim tribunalom i nacionalnim sudovima za ratne zločine, vansudskim mehanizmima za utvrđivanje činjenica o zločinima iz prošlosti i pravu na reparacije.

Prijava

Na konkurs se mogu prijaviti studenti Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, nastavnici građanskog vaspitanja, veroučitelji i službenici ministarstava Republike Srbije, uključujući i Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo pravde, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Studenti drugih univerziteta predavanja pohađaju o svom trošku.

Za prijavu je potrebno dostaviti biografiju i motivaciono pismo, emailom na tj-school@hlc-rdc.org.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2011.

Upis u Školu obavljaće se od 05. do 13. oktobra 2011.

Više o Školi tranzicione pravde pročitajte ovde.

Kontaktirajte nas:

Fond za humanitarno pravo

Dečanska 12/IV, 11000 Beograd

Tel: (381 11) 3349 766

Fax: (381 11) 3232 460

email: tj-school@hlc-rdc.org

web: www.hlc-rdc.org