Home [ knjige/tribine ] Izložba “Boje se ne boje!”

Izložba “Boje se ne boje!”

39
0

student6“Centar za integraciju mladih” Vas u ime mladih umetnika iz Svratišta i Dnevnog centra za decu uključenu u život i/ili rad na ulici poziva da posetite Kulturni centar “REX” i izložbu “Boje se ne boje”.

Deca u Svratištu i Dnevnom centru dobijaju obroke, čistu odeću, obuću, provode vreme sa vaspitačima saznavajući nove stvari..uče kako da se izraze i objasne svetu svoje istine! Deca su nasmejana, vredna, lojalna, komunikativna, duhovita, uplašena, zainteresovana, stidljiva, odana, zabrinuta… ali su i izložena brojnim rizicima svakoga dana .. Trgovina ljudima jedan je od najozbiljnijih od tih rizika! Poslednje dve godine, kroz aktivnosti podržane od strane Save the children Norway, trudili smo se da našim korisnicima što bliže objasnimo sve što je u vezi sa fenomenenom trgovine ljudima.

Izložba koju Vam ovi mališani priređuju slika te razgovore, njihove strahove, koga prepoznaju kao podršku, svet iz njihovih cipela.. ..jer je o svemu je lakše razgovarati sa bojicama u ruci..jer “Boje se ne boje!”

Otvaranje izložbe je 15.septembra u 17h .

Vidimo se u REX-u!