Home [konkursi] Poziv za pesnike iz celog regiona na učešće u akciji “NEPOSREDNA KONZUMACIJA...

Poziv za pesnike iz celog regiona na učešće u akciji “NEPOSREDNA KONZUMACIJA KULTURE”

37
0

mladi15Asocijacija Kulturanova poziva pesnike iz celog regiona na učešće u akciji “NEPOSREDNA KONZUMACIJA KULTURE” u okviru koje će se, između ostalog, 24. 09.2011 u Novom Sadu, na jednom od otvorenih prostora u centru grada, održati “izložba” pesama pod nazivom:

“100 Thousand Poets for Change”.
http://www.bigbridge.org/100thousandpoetsforchange/

Ovo je jošjedna u nizu akcija u okviru dugoročnog projekta Kulturanove, GRADIONICA, projekat koji ima za cilj da se afirmativnim akcijama, stvaranjem, kulturnom i umetničkom produkcijom, stavi fokus na problem korišćenja javnog prostora i potrebe nezavisne kulturne scene za ovim prostorom.

“100 Thousand Poets for Change”sastoji se od preko 400 individualnih događaja koji će se dešavati istovremeno- 24.septembra ove godine u 350 gradova širom sveta.

Novosadska izložba pesama – je jedan od 400 predviđenih događaja. Ona će istražiti na koji način se može postići neposrednija komunikacija između umetnika i publike, te pokušati ,kroz neobičan način prezentacije pesama,skrenuti pažnju ljudi na stvaralački rad pesnika i na ono što oni žele i imaju da kažu o globalnim problemima, smrti, životu, osećanjima, nepravdi…

Tema je slobodna.

Pesme koje pristignu na ovaj poziv biće odštampane na papirima A5 formata i izložene tako da će publika moći lako da ih pročita i među njima izabere i uzme onu koja joj se najviše dopada, (naravno, napraviće se više kopija svake pesme).

Pristigle pesme takođe će biti objavljene na blogu: http://freepoets.blogspot.com/ kao i na stranici posvećenoj projektu “100 Thousand Poets for Change”.

Nakon 24.septembra sva prikupljena dokumentacija vezana za projekat biće sačuvana od strane Stanford Univerziteta u Kaliforniji, u okviru digitalnog programa arhiviranja LOCKSS.http://lockss.stanford.edu/lockss/Home

 

Pesme sa kraćom biografijom možete slati na: neposredna.kultura@gmail.com