Home [akcija] Izlet u Republiku Bugarsku

Izlet u Republiku Bugarsku

52
0

auftobusKancelarija za mlade Opštine Blace, u okviru svojih redovnih aktivnosti definisanih Lokalnim akcionim planom za mlade  30. jula organizuje jednodnevni Izlet u Republiku Bugarsku, u svoju izbratimljenu  opštinu Ilinden u Sofiji.

Ovo putovanje namenjeno je blačkoj omladini uzrasta 17-30 godina a prednost će imati odlični učenici i studenti sa boljim prosekom kao i mladi koji do sada nisu putovali van granica naše Srbije. Mladi Blačani, tačnije njih oko 100 posetiće prestonicu Republike Bugarske i gradsku opštinu Ilinden sa kojom se Opština Blace pobratimila 1. juna 2010. godine.  Oni će razgovarati na temu uspostavljanja zajedničke saradnje između organizacija mladih iz Sofije i Blaca na projektima prekogranične saradnje dveju država, kao i drugim projektima iz oblasti omladinske politike. Deo vremena predviđen je za fakultativne obaveze i posetu znamenitostima Sofije.

bugarska-v

Izlet u Sofiju finansira Opština Blace sredstvima iz Lokalnog akcionog plana za mlade a ovo putovanje osim što postaje tradicionalan izlet Blačkih omladinaca nastavak je aktivnosti na projektu „Leto na mini pič terenu“ kojim je planirano da svi učesnici turnira u malom fudbalu koji je imao za cilj promociju nenasilja u sportu i razvoja aktivzma mladih putuju sa gore navedenom grupom mladih. Ministarstvo omladine i sporta finansiralo je navedeni projekat.

Prijave mladih isključivo u Kancelariji za mlade svakog radnog dana od 8-14 časova, do 25. jula.

Sa sobom poneti kopiju prve stranice pasoša.

Sve ostale informacije možete dobiti na 027/370 001 ili 062/527 007.

Kontakt: Miloš Čolić, koordinator KZM Blace.