Home [njuz] Guy Ritchie počeo snimanje novog filma

Guy Ritchie počeo snimanje novog filma

59
0

butlerDžerard Batler, zvezda filmskog hita “300”, Tendi Njuton, Idris Elba i reper Kris “Ludacris” Bridžis igraće glavne uloge u filmu “RocknRolla”, koji kao scenarista i režiser potpisuje Gaj Riči. Snimanje filma počelo je 19. juna u Londonu, a film se očekuje u bioskopima krajem 2008. godine.

Guy Ritchie se ovim filmom vraća atmosferi podzemlja modernog Londona, temi koju je već istraživao u ranijim filmovima “Dve čađave dvocevke” i “Sneč”.

Sinopsis: Dolaskom ruske mafija milioni dolara su “u igri” i čitavo londonsko kriminalno podzemlje želi da stupi u akciju i domogne se novca – od opasnog vođe mafijaškog klana do zavodljive službenice, korumpiranog političara do sitnih kriminalaca. Svi oni kuju zavere, potajno se dogovaraju i sukobljavaju između sebe, a sve sa ciljem da se obogate “na brzinu”.

Džerard Batler tumačiće lik One Two-a, snalažljivog kriminalca sa velikim iskustvom sa ulice, koji veoma dobro zna kako se “igra” na granici zakona. Batlera pamtimo po ulozi kralja Leonide iz blokbastera “300: Bitka kod Termopila”, koji je oborio rekorde na svetskim box office listama, zaradivši preko 440 miliona dolara i trenutno zauzima poziciju najgledanijeg stranog filma u Srbiji ove godine. Gledacemo ga sa Hilari Svonk u romantičnoj drami “P.S. Volim te”, koja u domaće bioskope stiže 20. decembra, a zatim u porodičnoj avanturi “Nim’s Island” sa Džodi Foster i Ebigejl Breslin.

Tom Vilkinson igra mafijaškog bosa, Leni Kola, vođu starog londonskog kriminalnog klana koji vrlo brzo počinje da gubi “tlo pod nogama” pred naletom bogatijih stranih mafijaša. Vilkinson je dobitnik Oskara i Bafta nominacije za ulogu u drami Tod Filda “In the Bedroom”. Nosilac je i Emi nagrade i nominacije za Zlatni globus za ulogu u televizijskom filmu “Normal”. Sledeći njegov film je drama ”Majkl Klejton” u kojoj igra sa Džordžom Klunijem a koji u domaće bioscope stiže krajem ove godine. Inače, Vilkinsona pamtimo iz filmova “Batmen počinje”, “Večni sjaj besprekornog uma”, “Patriota”, “Gas do daske”, “Zaljubljeni Šekspir”, “Do gole kože”…

Tendi Njuton igra Stelu, devojku u koju je zaljubljen One Two. Ona je pametna i zavodljiva službenica, povezana sa podzemljem. Njutonova je nedavno igrala sa Vil Smitom u drami “Traganje za srećom”, kao i u hit komediji “Norbit” sa Edfi Marfijem. Bila je deo pobedničkog tima u Oskarom nagrađenom filmu “Fatalna nesreća”, a za ulogu u ovom filmskom ostvarenju nagrađena je Bafta nagradom.

Kris “Ludacris” Brdižis pojavljuje se u ulozi Romana, Amerikanca koji pokušava da se probije na londonskoj muzičkoj sceni. Bridžis je dobitnik nagrade Gremi, ali i priznanja kritike i publike za ulogu u Oskarom nagrađenom filmu “Fatalna nesreća”. U komediji “Fred Claus” gledaćemo ga 20. decembra.