Home [konkursi] Uključite se u izbor univerzalnog logotipa ljudskih prava

Uključite se u izbor univerzalnog logotipa ljudskih prava

32
0

book0Centar modernih veština vas poziva da se pridružite inicijativi za kreiranje univerzalnog logotipa ljudskih prava (Human Rights Logo Initiative) koji je pokrenulo Ministarstvo inostranih poslova Nemačke. Cilj projekta je izbor univerzalnog logotipa koji će u budućnosti simbolizovati borbu za ljudska prava bilo gde u svetu, a kroz saradnju i dijalog sa korisnicima Interneta. Projekat se sprovodi kroz tri faze. Prva faza projekta predstavlja prikupljanje predloga iz celog sveta i traje do kraja jula, kada će biti izabrano najboljih 100 predloga.

Druga faza je glasanje za prvih 10 predloga i ona traje do 27. avgusta. U trećoj fazi će biti glasanje za pobednički logo i ona traje do 17. septembra. Zainteresovani se mogu uključiti kroz slanje predloga za logo i glasanjem za ponuđene predloge. Više informacija o samom projektu, sastavu žirija i procedurama možete naći na www.Humanrightsinitiative.net

Prateći proteste širom sveta i analizirajući slike i poruke, došlo se do zaključka da ne postoji jedinstven znak kojim bi se komunicirala borba za ljudska prava.  Ovim projektom inicijatori  žele da  animiraju što veći broj ljudi iz celog sveta da se priključe kroz kreativni doprinos ili, jednostavno, glasajući, pišući, promovišuči celokupnu ideju.  Čitav projekat predstavlja veliki izazov, jer na svetu ima preko 190 zemalja i oko 7.000 jezika, a trebalo bi da se objedini poruka koja će svima biti razumljiva. Počelo se od toga da ljubav i mir imaju svoje simbole i da se razumeju i manifestuju na svim jezicima identično. Izabran je respektabilan žiri sastavljen od eminentnih ljudi, boraca za ljudska prava, kao i stručna podrška onima koji konkurišu.

Predstavnik Centra modernih veština, Miloš Đajić je učestvovao u akciji “Tura blogera” koju je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i okviru koje je u Berlinu predstavljena ova inicijativa.  Centar modernih veština podržava akciju u želji da kreativci predlažu svoje ideje i rešenja i da što veći broj građana Srbije glasa za ponuđene predloge. Bitno je da Srbija pokaže aktivizam, jer su ljudska prava nedeljiva i jednaka za sve. Ideja je odlična pa pozivamo sve da promovišu ovu inicijativu, prate novosti na društvenim mrežama, postave banere ili se uključe na neki način… Više informacija na blogu CMV-a i Miloša Đajića.