Home [njuz] JOŠ JEDAN USPEŠAN „ŠTA TRENIRAŠ?“ DAN U BEOGRADU

JOŠ JEDAN USPEŠAN „ŠTA TRENIRAŠ?“ DAN U BEOGRADU

57
0

NES_9455Program „Šta treniraš?“ koji Coca-Cola sistem sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Republičkim zavodom za sport, privukao je brojne Beograđane koji su na platou ispred UŠĆE Shopping Centra imali priliku da učestvuju u prezentaciji sportista klubova borilačkih veština i fitnesa i saznaju više o zdravom i aktivnom načinu života.

Posetioci Belgrade Sport Festa, u okviru koga je i održan „Šta treniraš?“ dan imali su priliku da provere svoju kondiciju i zdravstveno stanje i, od tima doktora Republičkog zavoda za sport, dobiju korisne savete o preporučenoj ishrani i fizičkim aktivnostima prilagođenim njihovom uzrastu i trenutnoj fizičkoj spremnosti.

Učešćem na Belgrade Sport festu u Beogradu, Coca-Cola sistem realizovao je treću ovogodišnju akciju „Šta treniraš?“, koja ima za cilj edukaciju i motivisanje mladih da se aktivnije uključe u rekreativne sportske aktivnosti. Pitanje „Šta treniraš?” prvo je otvoreno je u Staroj Pazovi gde je predstavljeno 14 sportova i Novom Bečeju u kome je učestvovalo 18 klubova, uz odličan odziv više od 2.000 dece i podršku lokalnih samouprava.

„Programom „Šta treniraš?“ želimo da uključimo što veći broj nacionalnih sportskih saveza i klubova u promociju sporta i rekreacije. Ponosni smo što na ovaj način, u saradnji sa brojnim partnerima motivišemo i sve koji do sada nisu bili fizički aktivni da učine nešto dobro za svoj organizam. Akcija je naišla na pozitivne reakcije i odličan odziv u svim gradovima u kojima je do sada održana, a Belgrade Sport Fest je na najbolji način predstavio sportski duh našeg grada“, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema, Milica Stefanović.

NES_9241

Ovogodišnji Belgrade Sport Fest održava se od 15. do 19. juna ispred UŠĆE Shopping Centra. Tokom pet dana trajanja festivala, posetioci će moći da uživaju u nekoliko desetina različitih sportskih disciplina.

Da podsetimo, program „Šta treniraš?“, pokrenut je u julu 2009. godine u Beogradu i naišao je na odličan odziv javnosti, sportskih saveza i naročito mladih, te je na taj način započet proces njihovog vraćanja sportu. Tokom 2010. godine akcija je realizovana u Kragujevcu, Novom Pazaru i Beogradu gde je predstavljeno više od 50 nacionalnih sportskih saveza.