Home [njuz] Priprema ispita na “Jutjubu”

Priprema ispita na “Jutjubu”

76
0

film9Roditelji čija deca pripremaju završni ispit iz matematike ne moraju da plaćaju dodatne časove: profesor Saša Popović iz Niša rešio je i objasnio svih 300 zadataka iz zbirke za završni ispit i to ponudio učenicima 8. razreda na “Jutjubu”.

Zahvaljujući profesoru informatike iz Niša Saši Popoviću završni ispit iz matematike sada se može spremiti uz pomoć klipova sa Jutjuba (www.youtube.com). Za nekoliko minuta profesor Saša Popović jednostavno je objasnio 300 zadataka iz zbirke za završni ispit.

Ispit.2.527.jpg

Potrebno je da učenik na Jutjubu ukuca zadatak i redni broj iz zbirke za završni ispit i dobiće objašnjenje profesora Saša Popović kako da stigne do rešenja. Objašnjenje traje samo nekoliko minuta.

Osnovci su klipove na Jutjubu pogledali 1,2 miliona puta.

“Zadaci mi izgledaju prostije nego u zbirci. Na Jutjubu imam i detaljan postupak, kako to da uradim”, kaže Milan Mačković, učenik 8. razreda.

Zorana Stojanović, učenica 8. razreda kaže da koristi ovaj snimak često kad joj neki zadaci nisu jasni.

Ispit.3.527.jpg

Popović je takav program pripremao nekoliko meseci. Kaže da je zadovoljan, jer ga koriste osmaci iz svih delova zemlje.

“Ja sam hteo da im kažem da pored zabave i igranja, na Internetu mogu da nađu i obrazovne sadržaje. Oni mogu da se predstave na veoma prihvatljiv način”, kaže profesor informatike Saša Popović.

Polovina zadataka iz ove zbirke biće na završnom iz matematike, a još četvrtina imaće veoma sličan sadržaj. Roditelji su zadovoljni što na ovaj način mogu da pripreme mališane.

“Moje dete kao da je na času matematike. U potpunosti je objašnjen ceo zadatak i kao da pored njega sedi profesor”, kaže roditelj Danijela Cmiljanić.

Profesor Popović planira da na ovaj način obradi i gradivo iz drugih predmeta – biologije, hemije i fizike. S obzirom na intersovanje đaka, ovakva vrsta edukacije bila bi korisna i u zvaničnim školskim programima.

Izvor: RTS