Home [njuz] Stižu Pepersi…

Stižu Pepersi…

71
0

rhcp92aGreen Fest, jednodnevni muzički festival, koji organizuje State Of Exit i Live Nation zajedno sa kompanijom Carlsberg, biće održan u utorak, 26.06.2007. u Inđiji, na pola puta između Beograda i Novog Sada. Red Hot Chili Peppers, najveći rok bend današnjice, nastupiće na ovom jedinstvenom festivalu.

Osim Peppersa, atraktivnost Green Festa svojim će nastupom uvećati i Kasabian, britpop indie rok bend, kao i ovdašnjoj publici dobro poznata imena: Kiril, Edo Maajka i Ritam nereda.

Nastup Red Hot Chili Peppersa biće jedini u jugoistočnoj Evropi ove godine, a pored Green Festa muzički velikani će tokom Evropske turneje u junu i julu nastupiti u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Holandiji i Španiji. Turneju će samo na kratko iz Evrope preneti na jedan od Live Earth koncerata, dajući tako i svoju podršku borbi protiv globalnog zagrevanja.

Aktuelnost benda se ogleda u uspehu prošlogodišnjeg, devetog po redu, albuma „Stadium Arcadium“ koji je prodat u višerhcp_promo2 od šest i po miliona primeraka i koji je bio prvi na top listama u Americi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i na Novom Zelandu

Red Hot Chili Peppers je i najpopularniji i najtraženiji strani bend u Srbiji, prema anketama sa svih prethodnih Exit festivala, prema anketi Kontra magazina ‘Na EXIT-u bih voleo da vidim’ kao i prema mnogim drugim istraživanjima.

Nastup RHCP će biti poseban doživljaj i zbog toga što kompletnu produkciju koncerta rade sami a bina na kojoj će nastupiti biće doneta specijalno za ovu priliku iz Belgije. Peppersi, kao jedan od najboljih koncertnih bendova na svetu, nisu razmišljali o nastupu u Srbiji dok nisu pronašli kredibilnog i pouzdanog partnera kao što je State Of Exit, koji iza sebe ima organizaciju šest Exit festivala.

 

SATNICA:
rhcp_92bKapije će biti otvorene u 14 časova.
Ritam Nereda: 16 časova
Edo Maajka: 17 časova
Kiril: 18 časova i 15 minuta
Kasabian: 19 časova i 30 minuta
Red Hot Chili Peppers: 21 čas
Završetak programa: 23 časa i 30 minuta

Molimo sve posetioce da blagovremeno i što ranije dođu do mesta održavanja koncerta kako bi se izbegle gužve u saobraćaju , na prilazima i na ulazima. Ukoliko se odlučite da stignete neposredno pred početak koncerta RHCP postoji mogućnost da zakasnite na početak zbog očekivanih gužvi.

O PRODUKCIJI KONCERTA
Najveći poštovaoci američkog benda imaju dodatni razlog da planiraju raniji dolazak u Inđiju, s obzirom da će prvih 5.000 ljudi koji budu ušli u arenu biti smešteni u fan pit, ograđeni prostor ispred bine i oni će dobiti specijalne narukvice sa kojima će moći da izlaze i ulaze u fan pit u toku večeri.

U areni u kojoj će nastupiti Red Hot Chili Peppers biće instalirano pet tornjeva sa ozvučenjem, koji će biti tako postavljeni da će isti kvalitet zvuka imati posetioci u prvim redovima i oni najudaljeniji od bine.
U Inđiji će biti postavljena bina, koja stiže iz Italije, a čija je visina 18, a širina 60 metara. Scena na kojoj će nastupiti Pepersi korišćena je na Olimpijskim igrama i Svetskom prevenstvu u fudbalu. Oprema stiže u 20 šlepera, za zvuk su zadužene četiri strane firme, a sa bendom u Srbiju stiže 150 ljudi. MUP Srbije će se pobrinuti da Kidis i ostali Pepersi sve vreme budu u policijskoj pratnji.

Više o prevozu i smeštaju možete pronaći ovde i na sajtu opštine Inđija www.redhotchilipeppers.indjija.net.
Nastup Red Hot Chili Peppers na Tuborg Green Fest festivalu u Inđiji, kojem će prisustvovati 80.000 ljudi, posebno je važan za RHCP jer će ovo biti najveći njihov koncert na ovogodišnjoj evropskoj turneji, koja počinje 22. juna u Španiji.

 

mapa_indjija

 

BIOGRAFIJA

rhcp92Red Hot Chili Peppers postoje već 24 godine. Prvobitno kalifornijski školski bend, danas su jedan od najtraženijih i najboljih rok bendova na svetu. Karijeru su počeli kao pankeri a krajem osamdesetih i početkom devedesetih predvodili su muzički pravac fank rok u koji su kasnije dodali elemente bluza, psihodeličnog fanka i ska.

Svetsku slavu stekli su 1989. godine posle četvrtog albuma „Mother’s Milk“. Knock Me Down, pesma sa ovog albuma, bila je prva njihova pesma na „Top 10“ listi.

Peppersi drže rekorde na Bilbordovoj rok listi na čijem vrhu su proveli čak 81 nedelju uz najviše singlova na prvom mestu. Prodali su više od 60 miliona albuma, čime su svrstani među najprodavanije muzičare ikad.

RHCP mesecima unapred rasprodaju svoje turneje jer ih publika smatra za jedan od najboljih koncertnih atrakcija na svetu u poslednjih 15 godina. Dobitnici su brojnih MTV, Grammy i raznih drugih nagrada koje je gotovo nemoguće nabrojati.

Potvrda o kvalitetu njihovog aktuelnog rada su četiri Grammy nagrade za 2006. godinu

Tokom karijere uspešno su spajali različite muzičke elemente, alternativni rok, pank, fank, rep, psihodelični rok, hevi metal a kasnije i pop rok na kraju stvarajući novi stil fank pank. Prepoznatljivi su po Flijevom basu, glavnom instrumentu u bendu koji daje ritam i snagu svim njihovim pesmama. Bend je jedinstven i zbog toga što je prvi koji je imao dovoljno hrabrosti da na krajnje inventivan način kombinuje pank, kao pretežno „beli zvuk“ i „crni zvuk“ fanka. Zahvaljujući upravo svojoj autentičnosti i neverovatnoj snazi da tokom svih godina svog postojanja izdrže sve turneje i lične turbulencije koje su ih pratile, danas mnogi sa pravom Pepperse smatraju najvećim rok bendom današnjice.

RHCP su trenutno na američkoj turneji sa dobitnicima MTV i Grammy nagrada, dvojcem Gnarls Barkly.

kasabianKasabian je britpop indie rok bend koji je prvobitno bio predgrupa bendu „Oasis“. Uzevši ime po Lindi Kasabian koja je bila vozač za bekstva Čarlsa Mensona, Leicester je bazirao zvuk Kasabiana na osnovu fuzije svih uticajnih perioda u britanskoj rok muzici iz prethodne dve decenije.

Kasabian smatraju da je muzika oko njih dosadna i manirska i zato miksuju elektronski indi rok zvuk i sirov vokal. Zato ih porede sa bendovima kao što su Primal Scream, The Stone Roses i Oasis. Poslednji njihov album „Empire“ objavljen je prošlog leta, a singl sa istoimenim nazivom je bio četiri nedelje na „Top 10 listi“. 

Kasabian su tako, odmah po objavljivanju albuma „Empire“ doživeli vrtoglav uspon na vrh mnogih top lista. Singl „Me Plus One“ objavljen je krajem januara.

 

PREVOZ ZA KONCERT Red Hot Chili Peppers

Organizacija prevoza posetilaca u periodu od 22. do 26. juna 2007. predviđena je u dva dela: I deo (za period 22-25. 06. 2007.) Održavanju koncerta Red hot chili peppers prethodi niz koncerata u periodu 22-25.06.2007. Za te dane Železnica Srbije će obezbediti prevoz prema sledećem :

Na relaciji Beograd – Inđija – Beograd :

        Saobraćaju redovni vozovi prema sledećem :

                – Beograd (15.05) – Inđija (15.29) , redovan voz
                – Inđija (23.16) – Beograd (0.09) , redovan voz
                – Beograd (18.25) – Inđija (19.14) , redovan voz
                – Beograd (20.05) – Inđija (21.00) , redovan voz
                – Beograd (23.05) – Inđija (23.58) , redovan voz
                – Inđija (3.38) – Beograd (4.25) , redovan voz / vanredan voz  

        Voz iz sistema BEOVOZ-a biće produženi do/od stanice Inđija, za prihvat putnika prema stanici Beograd, i to prema sledećem :
           
                – Zemun (23.30) – Inđija (0.06) – Inđija (0.40) – Beograd (1.40)

Na relaciji Novi Sad – Inđija – Novi Sad :

          Saobraćaju redovni vozovi prema sledećem :

                – Novi Sad (15.12) – Inđija (15.55) ,  redovan voz
                – Inđija (4.37) – Novi Sad (5.24) , redovan voz
                – Inđija (20.59) – Novi Sad (21.47) , redovan voz
                – Novi Sad (15.47) – Inđija (16.25), redovan voz
                – Novi Sad (17.07) – Inđija (17.54) , redovan voz
                – Novi Sad (22.27) – Inđija (23.16) , redovan voz
                – Inđija (23.58) – Novi Sad (0.40) , redovan voz
                – Novi Sad (2.57) – Inđija (3.38) , redovan voz
II deo (za 26. i 27.06.2007.)

U danu održavanja koncerta Red hot chili peppers Železnice Srbije će obezbediti prevoz prema sledećem:
Polasci vozova

 

Iz Beograd 
Iz Novog Sada

12.20 (vanredni voz) 
11.35 (vanredni voz)

13.15 (redovan voz) 
14.20 (vanredni voz)

14.00 (vanredni voz) 
15.12 (redovan voz)

15.05 (redovan voz) 
15.47 (redovan voz)

16.30 (vanredni voz) 
16.30 (vanredni voz)

18.25 (redovan voz) 
17.07 (redovan voz)

18.55 (vanredni voz) 
18.00 (vanredni voz)

20.05 (redovan voz) 
18.30 (vanredni voz)

23.05 (redovan voz) 
22.27 (redovan voz)

  
02.57 (redovan voz)

Polasci vozova iz stanice Inđija

 

Za Beograd 
Za Novi Sad

23.16 (redovan voz) 
23.59 (redovan voz)

01.00 (vanredni voz) 
01.10 (vanredni voz)

01.38 (vanredni voz) 
01.50 (vanredni voz)

04.49 (vanredni voz) 
02.47 (vanredni voz)

  
04.37 (redovan voz)

Do Zemuna 
 

02.44 (vanredni voz) 
 

03.31 (vanredni voz) 
 

Vanredni vozovi koji će saobraćati od Beograda do Novog Sada zaustavljaće se samo u određenim stanicama i to u: Novom Beogradu, Zemunu i Inđiji, a u povratku iz Novog Sada u stanicama: Beška, Čortanovci, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

        Voz iz sistema BEOVOZ-a biće produženi do/od stanice Inđija, za prihvat putnika prema stanici Beograd, polazak iz Inđije u 0.35

Cena pojedinačne karte na relaciji Beograd – Inđija iznosi :

                     – u jednom pravcu 100,00 dinara,
                     – povratna karta 200,00 dinara.

Cena pojedinačne karte na relaciji Novi Sad – Inđija iznosi :

                     – u jednom pravcu 80,00 dinara
                     – povratna karta 160,00 dinara

Cena pojedinačne karte u Beovozu Beograd – Inđija iznosi :

                     – u jednom pravcu 80,00 dinara
                     – povratna karta 160,00 dinara