Home [njuz] Do sada se prijavilo 700 studenata

Do sada se prijavilo 700 studenata

32
0

mladi88Konkurs Univerzitetske radne prakse u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, koji je otvoren 13. aprila ove godine i traje do 1. maja, izazvao je veliko interesovanje studenata i apsolvenata Beogradskog univerziteta. Do danas se prijavilo više od 700 zainteresovanih studenata, od kojih će 197 dobiti priliku da stekne četvoromesečno radno iskustvo u Gradskoj upravi i javnim komunalnim preduzećima čiji je osnivač grad Beograd.

– Dosadašnje interesovanje za program „BG praksa 2011“ potvrđuje da je ovaj vid praktičnog usavršavanja potreban studentima. Najveći problem je što studenti na fakultetima dobijaju sjajno teorijsko znanje, ali imaju malo prostora da to znanje primene u praksi. Sa druge strane, poslodavci prilikom zapošljavanja uvek traže radno iskustvo, a to najčešće onemogućava diplomce da brže nađu posao. Beograd je univerzitetski centar i naša želja je da za studente obezbedimo prostor za stručno usavršavanje, koje će im biti dragoceno u njihovim daljim karijerama – rekla je Nada Dumić, članica Gradskog veća.

U realizaciju projekta biće uključeno više od 100 mentora iz 20 gradskih preduzeća i 12 sekretarijata Gradske uprave, koji imaju višegodišnje radno iskustvo i koji će neposredno obučavati studente na praksi.

– Planirano je da praksa počne u junu, nakon dva kruga selekcije kandidata. Prvi krug selekcije obaviće Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, dok je za drugi krug planirano da uprave preduzeća i sekretarijata organizuju intervjue sa kandidatima i donesu konačnu odluku o njihovom angažmanu. Prijavljivanje se vrši elektronskim putem preko veb-adresa www.razvojkarijere.bg.ac.rs i www.beograd.rs, a konkurs je otvoren do 1. maja – istakla je Marija Jovanović, koordinatorka programa Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Danas