Home [njuz] KPMG U VELIKOJ BRITANIJI STIPENDIRA BUDUĆE STUDENTE RAČUNOVODSTVA

KPMG U VELIKOJ BRITANIJI STIPENDIRA BUDUĆE STUDENTE RAČUNOVODSTVA

64
0

mjuza34KPMG u Velikoj Britaniji pokrenuo je jedinstveni program stipendiranja za učenike završnih godina srednjih škola. Pravo na stipendiju u visini od 20 hiljada funti ostvaruju učenici od 18 do 19 godina, koji su postigli najbolje uspehe tokom školovanja.

Stipendija obavezuje buduće studente da u narednih šest godina dobiju diplomu iz računovodstva, kao i da obave jednogodišnju praksu na Institutu ovlašćenih računovođa.

KPMG u Velikoj Britaniji pokriva troškove školarine i smeštaja tokom studiranja, obezbeđujući početnu platu od 20 hiljada funti bruto na godišnjem nivou. Plata studenata može porasti i na 45 hiljada funti.  

I KPMG Srbija, u skladu sa globalnom politikom ove revizorske kuće, podržava edukaciju zaposlenih. Čak 66 zaposlenih KPMG Srbija pohađa program Asocijacije ovlašćenih računovođa Velike Britanije (ACCA). Program je uspešno završilo 13 zaposlenih, koji su i članovi britanskog ACCA programa. Kroz internu edukaciju zaposlenih, KPMG Srbija unapređuje kvalitet usluga koje pruža klijentima na domaćem tržištu.  

KPMG Srbija tradicionalno organizuje besplatne radionice za apsolvente i studente završnih godina u cilju približavanja poslovanja revizije, finansijskog savetovanja, poresko-pravnog savetovanja i savetovanja u oblasti informacionih tehnologija. Najuspešniji polaznici radionica dobijaju mogućnost da pohađaju praksu u kompaniji.