Home [njuz] EVROPSKA KONFERENCIJA STUDENATA TEHNIKE U BEOGRADU

EVROPSKA KONFERENCIJA STUDENATA TEHNIKE U BEOGRADU

56
0

mladi20Od 14. do 22. aprila ove godine, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd biće domaćin 29. Generalne skupštine BEST-a. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata – studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih univerziteta iz 30 evropskih zemalja – kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.
Generalna skupština (eng. General Assembly of BEST) je najvažniji međunarodni radni sastanak na nivou
Udruženja. Održava se jednom godišnje, a u njenom radu aktivno učestvuju delegati svih BEST-ovih lokalnih grupa.
Dan svečanog otvaranja Generalne skupštine održaće se 15. aprila u Beogradu. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija koje sarađuju s BEST-om. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, sajam poslova za delegate, organizatore i druge domaće studente, kao i radionice i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.

Preostalih nedelju dana Skupštine biće posvećeno plenarnom zasedanju tokom kog će delegati svih lokalnih grupa i rukovodstvo BEST-a diskutovati o delovanju organizacije i njenom razvoju, evaluirati kvalitet i ishode realizovanih projekata, kao i izabrati novo rukovodstvo i vođe velikih međunarodnih projekata poput Evropskog inženjerskog takmičenja (EBEC), Centra za karijernu podršku (BCS) i Simpozijuma o obrazovanju (EoE).

Pored članova BEST-a, konferenciji će moći da prisustvuju zainteresovani studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji. Oni će tokom meseca marta moći da se prijave za učešće na sajmu poslova tokom Dana svečanog otvaranja ili za prisustvo na plenarnom zasedanju u svojstvu člana koorganizatorskog tima.

O BEST-u i Generalnoj skupštini možete se detaljnije informisati putem internet prezentacija:
www.best.eu.org
www.best.org.rs
www.general-assembly.eu