Home [njuz] VOXstock 2007

VOXstock 2007

51
0

vox_stock.jpgUdruženje ljubitelja ritma, bluza i roka VOX r’b’r, i ove godine organizuje letnji međunarodni bluz festival VOXstock 2007. Već nekako tradicionalno, VOXstock se održava u klubu ALEKSANDAR na SKI stazi. Ovo je  već šesti festival, a četvrti na SKI  stazi.

Organizatori i entuzijasti iz udruženja VOX r’b’r potrudilli su se da i ove godine dovedu na festival bendove i izvođače iz inostranstva.

Najpre, tu je Blues Company & B.C. Horns iz Nemačke. Nas prijatelj, Todor Todorović najzad dolazi na ovaj festival. Sa 20 albuma i preko 3000 nastupa u Nemackoj i širom Evrope predstavljaju najpopularniji i najtiražniji Nemački bend. Druga dva izvođača su iz Mađarske, Tommy K. Jr. & Full Blast i iz Švedske, Sven Zetterberg. Tommy je mlad muzičar, rodjen 1984  u vreme kada je njegov muzički uzor  Stevie Ray Vaughan postao poznat širom sveta. Sven ja veteran skandinavske bluz scene. Profesionalno se bavi muzikom od 1985. i imao je dve nominacije za nagradu Grammy u Švedskoj. Njega će pratiti Blues Trio & Raw Hide. Ove godine, na festivalu se pojavljuju neki novi i neki stari bluz bendovi iz Srbije, koji po prvi put sviraju na festivalu. Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je Jeleni  Popin i njenom pratećem bendu. Posle dve i po godine, bend se ponovo okupio. Nakon njih,nastupi će Bootleg Blues, bend koji je i pre dve godine nastupio na ovom festivalu. Oni će, na neki način, promovisati novi cd koji uskoro izlazi. Treći bend, koji ce nastupiti je Texas Flood, bend koji svoj zvuk bazira ne juznjačkom roku i bluzu. Belgrade Dixieland Orchestra, jedinstven bend na ovim prostorima, približi će nam korene bluza i džeza. Oni će najaviti sve ono sto će nas očekivati kasnije tokom večeri,  nastup bendova iz inostranstva. Festival će zatvoriti Don Giovanni & Friends, idealna postavka za kraj i za džem sešn koji ce uslediti i koji će potrajati do ranih jutarnjih časova.

Ovogodišnji festival, tradicionalno se održava prve subote leta, ove godine je to 23. JUN. Kapije se otvaraju u 16 h., a svirka pocinje u 17 h. Cena ulaznice u predprodaji je 600 din., a na dan koncerta, ona ce biti 800 din. Karte se mogu kupiti u klubu VOX i u klubu KUGLAŠ, na SKI stazi, bilet servisu i IPS store-u. Dodatne informacije možete dobiti na sajtu www.beoblues.com ili u klubu VOX, na telefon 2543 562.