Home [konkursi] Nagradni konkurs Ericsson Application Award 2011 na temu “Povezanost”

Nagradni konkurs Ericsson Application Award 2011 na temu “Povezanost”

41
0

student2Druga faza nagradnog konkursa za studente i mala i srednja preduzeća (do 100 zaposlenih) Ericsson Application Award 2011 na temu „Povezanost“ koji je kompanija Ericsson pokrenula širom sveta uspešno je završena i proglašeno je deset pobedničkih timova, od kojih je tim MINELab apsolutni pobednik.

Članovi ovog tima razvili su ideju o uštedi energije u okruženju povezanih stvari i tako odgovorili na temu takmičenja. Članovi svih deset timova koji su se kvalifikovali za treću fazu takmičenja dobili su mobilne telefone, a svakom timu je dodeljen po jedan Mobile Broadband Module Developers Kit.

U trećoj fazi takmičenja se od prijavljenih timova očekuje da naprave kratak film do 3 minuta u kojem će predstaviti aplikaciju na Android platformi upotrebljavajući Ericsson API from Ericsson Labs ili Ericsson Mobile broadband module. Ovaj film bi trebalo da pokaže na koji način aplikacija koristi povezane stvari u realnom životu, da objasni kako u svakodnevnom životu njihova ideja može konkretno da koristi ljudima, kompanijama ili društvu.

Ericsson Application Award 2011 na temu „Povezanost“ završava se u martu 2011. godine, a najbolji radovi će biti proglašeni u junu 2011. Pobednici svake faze dobijaju Sony Ericsson Smartphone, a glavne nagrade se kreću od 5.000 EUR za treće do 15.000 EUR za prvo mesto.

Rok za prijave u okviru treće faze konkursa je 21. januar 2011. godine.

Izvor: personalmag.rs